vineri, 19 aprilie, 2024

Ceaiul cu actiune antiinflamatoare si analgezica

Distribuie:

Publicat:

Roinita este utilizata pe scara larga mai ales in Germania ca tranchilizant si sedativ in insomniile de origine nervoasa, precum si in tulburarile gastroenterice, potrivit Ghidului plantelor medicinale si aromatice, coordonat de farmacologul dr. Ovidiu Bojor. 

Potrivit aceleiasi surse, planta actioneaza bine in toate durerile gastrice de origine nervoasa. S-a mai constatat ca, pe langa actiunea relaxanta asupra musculaturii gastrointestinale, are si o actiune similara asupra musculaturii uterine. O alta actiune este cea antiinflamatoare si analgezica. S-a mai constatat ca roinita are o actiune buna, antivirala si asupra Herpes simplex, noteaza adevarul.ro.

Ceaiul si infuzia din roinita se recomanda atat in tulburarile intestinale, cat si in insomnii, pentru calmarea starilor de iritabilitate si neliniste, precum si ca stimulent al apetitului. O infuzie de roinita se prepara dintr-o lingura sau doua de frunze uscate la o cana de apa. Se beau una sau doua cani pe zi dupa masa. Sera, inainte de culcare, se mai poate bea o cana induclita cu miere. Nu are contraindicatii, efecte secundare sau restrictii in sarcina si alaptare. G.H.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img