joi, 18 aprilie, 2024

Ceaiul de galbenele, leac imbatabil pentru bolile sistemului digestiv

Distribuie:

Publicat:

Prin consumul de ceai de galbenele se pot trata ulcerul gastric si infectiile cavitatii bucale si ale gatului, in acelasi timp fiind imbunatatita digestia prin stimularea bilei. De asemenea, ceaiul de galbenele previne aparitia crampelor menstruale, a bolilor hepatice si a constipatiei.

Ceaiul de galbenele are si proprietati antiinflamatorii si antispasmice, fiind folosit si in tratarea vanatailor, a ranilor, a eczemelor, a bolilor pielii, a hemoroizilor si a arsurilor.

Deoarece are proprietati antiinflamatorii, ceaiul de galbenele este bun si pentru a trata ciuperca unghiei. Tot ce trebuie sa faci este sa tii unghia bolnava in acest lichid miraculos, de doua ori pe zi, cate 20 de minute.

Galbenelele sunt bogate in vitamina A, uleiuri esentiale si zaharuri care stimuleaza sistemul imunitar. Cand esti racita, bea cu incredere ceai de galbenele, pentru ca va grabi vindecarea. Apeleaza la acelasi remediu si cand te doare gatul. Acest ceai actioneaza asupra membranelor inflamate si calmeaza durerea. Iar partea cea mai buna este ca iti scade si febra.

Beta-carotenul este un alt ingredient miraculos care se gaseste in galbenele. Aceasta substanta scade riscul aparitiei cancerului, reduce inflamatia oaselor si previne aparitia artritei reumatoide.

Daca nu esti multumita de dantura ta, poti incerca sa faci gargara cu ceaiul de galbenele. tine departe cariile si previne aparitia unor boli ale gurii, precum gingivita.

Specialistii sustin ca aceste plante sunt foarte bune si pentru piele, deoarece cresc productia de colagen in organism. Pastreaza o sticluta de ceai de galbenele in frigider si curata-ti fata cu el in fiecare seara. Pe langa faptul ca tenul tau va capata un aspect proaspat, vei scapa si de cosuri. La fel de bun pentru piele este si uleiul de galbenele. il poti folosi chiar si pe pielea sensibila din jurul ochilor, deoarece este foarte eficient impotriva inesteticelor pungi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img