joi, 28 martie, 2024

Ceaiul de ghimbir, cel mai puternic medicament natural

Distribuie:

Publicat:

Nimic nu te incalzeste in sezonul rece ca o ceasca de ceai fierbinte de ghimbir. Bogata in vitamina C, magneziu si alte minerale, radacina de ghimbir este benefica pentru sanatate.

Pont: Odata ce ai preparat ceaiul, adauga menta, miere sau lamaie, pentru a masca gustul pregnant de ghimbir.

Previne raul de miscare

Bea o ceasca de ceai de ghimbir inainte sa mergi cu masina, pentru a preveni greturile si varsaturilor asociate cu raul de miscare. De asemenea, poti consumi bautura si la primul semn de greata. Asa, te vei simti mai bine!

Ajuta digestia

Util in digestia ingreunata si cresterea absorbtiei de alimente, ceaiul de ghimbir te scapa de balonare dupa ce mananci prea mult.

Reduce inflamatiile

Ghimbirul are proprietati antiinflamatorii, fiind un remediu ideal pentru problemele musculare comune. in plus, consumul regulat de ceai de ghimbir atenueaza disconfortul cauzat de articulatiile inflamate.

Lupta impotriva problemelor respiratorii

Ceaiul de ghimbir ajuta la ameliorarea congestiei asociate cu raceala. Bea o ceasca de ceai de ghimbir si in atenuarea simptomelor respiratorii asociate cu alergiile din mediu.

Imbunatateste circulatia sangelui

Vitaminele, mineralele si aminoacizii din ceaiul de ghimbir ajuta la imbunatatirea circulatiei sangvine, diminuand astfel riscul de probleme cardiovasculare. Ghimbirul impiedica si depunerile de grasime pe artere, prevenind astfel atacurile de inima si accidentul vascular cerebral.

Calmeaza disconfortul menstrual

Bautura este recomandata tuturor femeilor care au crampe menstruale. inmoaie un prosop in ceai cald de ghimbir si pune-l pe piele. Aceasta ajuta la ameliorarea durerii, caci relaxeaza muschii. in acelasi timp, bea o ceasca de ceai de ghimbir indulcit cu miere.

Reduce stresul

Ceaiul de ghimbir are proprietati calmante, ajutandu-te sa scapi de stres si de situatiile tensionate.

sursa: clickpentrufemei.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img