joi, 28 martie, 2024

Ceaiul de tei – Indicatii si contraindicatii

Distribuie:

Publicat:

Ceaiul de tei este inclus adesea printre alimentele consumate la micul dejun, fiind apreciat atat de copii, cat si de adulti. Indiferent daca este consumat ca simplu aliment sau ca remediu natural impotriva anumitor afectiuni, consumatorul are de castigat.

Ceaiul de tei intruneste doua calitati care in aparenta se exclud: aceea de stimulator si de calmant al sistemului nervos, motiv pentru care este recomandat persoanelor tensionate, supuse conditiilor de stres. Datorita calitatii sale sedative este utilizat ca remediu impotriva insomniei, a durerilor de cap cauzate de raceala si a anumitor probleme ale sistemului digestiv precumulcerul, crampele abdominale sau indigestia.

Ceaiul de tei contribuie si la eliminarea toxinelor din organism, datorita calitatilor sudorifice. La nivelul sistemului cardiovascular actioneaza micsorand tensiunea arteriala persoanelor hipertensive sau in situatiile in care sunt implicati factori emotionali puternici. Totodata infuzia de flori de tei actioneaza impotriva palpitatiilor inimii provocand relaxarea ei.

Restrictii

Cu toate acestea s-a constatat ca intrebuintarea excesiva poate atrage dupa sine si unele disfunctionalitati ale inimii mai ales persoanelor cardiace, motiv pentru care li se si interzice consumul acestui tip de ceai.

Pentru o persoana fara astfel de probleme insa, portia de dimineata servita periodic nu prezinta niciun risc, iar pentru una afectata de gripa, trei portii de ceai pe zi este chiar recomandata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img