sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Ceaiul plin de vitamine cu efect anticancer

Distribuie:

Publicat:

Ceaiul cu efect anticancer este la îndemâna oricui. Acesta poate fi preparat dintr-o coajă pe care toată lumea o aruncă. Dacă îți place să gătești, probabil că știi deja foarte bine ceapa și ai inclus-o cel puțin într-una din rețetele tale.

De obicei, înainte de a o adăuga, majoritatea oamenilor vor felia coaja cu cuțit de bucătărie, instrumente de peeling sau o vor decoji cu mâinile goale. Prin urmare, de cele mai multe ori, coaja a ajuns întotdeauna la gunoi. Probabil vă întrebați, de ce ar trebui să o păstrați? Pentru că, de fapt, cojile de ceapă oferă beneficii pentru sănătate. Acest lucru este, evident, necunoscut pentru majoritatea oamenilor.

Valoarea nutritivă a cojilor de ceapă

Conform studiilor efectuate de experți, coaja de ceapă, aparent, conține o cantitate decentă de antioxidanți. Acesta poate fi factorul pentru care aduce beneficii sănătății noastre, deoarece antioxidanții sunt frecvent legați de un risc mai mic de anumite boli.

La 100 g cojile de ceapă conțin:

166 kJ (40 kcal) Energie

9,34 g Carbohidrați

4,24 g Zaharuri

1,7 g Fibre dietetice

0,1 g Grăsime

1,1 g proteine

0,046 mg (4 %) Tiamină (B1)

0,027 mg (2 %) Riboflavină (B2)

0.116 mg (1 %) Niacina (B3)

0,123 mg (2 %) Acid pantotenic (B5)

0,12 mg (9 %) Vitamina (B6)

19 μg (5 %) Acid folic (B9)

7,4 mg (9 %) Vitamina C

23 mg (2 %) Calciu

0,21 mg (2 %) fier

10 mg (3 %) Magneziu

0,129 mg (6 %) mangan

29 mg (4 %) Fosfor

146 mg (3 %) Potasiu

0,17 mg (2 %) Zinc

89,11 g apă

1.1 μg Fluorură, arată Dr. Health Benefits.

De asemenea, coaja de ceapă conține flavonoide, cum ar fi quercetina, și alte fitochimicale, cum ar fi trisulfide, ditiine de vinil, cepaenși disulfide.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img