vineri, 26 aprilie, 2024

Cei care sprijina unirea Republicii Moldova cu Romania, amenintati cu spanzuratoarea: “Iata ce vom face cu voi”

Distribuie:

Publicat:

Peste 100 de oameni au dat deja un Like la pagina de Facebook „Unionizmul trece Patria ramine”. Aceasta a fost creata recent pentru a promova ideea ca Republica Moldova trebuie sa ramana un stat independent, iar cetatenii ar trebui sa se opuna unirii cu Romania.

Doar ca lupta „antiunionistilor” sau a „statalistilor”, precum adesea se autoidentifica acestia, a trecut de limitele legale si a bunului simt.
 
Intr-o postare de luni, 9 aprilie, administratorii grupului „Unionizmul trece Patria ramine” au publicat o fotografie simbol, cu un om spanzurat, care avea la gat atarnata o bucata de lemn cu inscriptia „Unirea”.
 
„Iata ce vom face cu fascistii-unionistii dupa alegerile parlamentare. Insa pentru asta noi trebuie astazi sa votam impotriva unirii. Moldova este si va fi tara noastra. Sa spunem „Nu” unirii. Presedintele Dodon este alaturi de noi”, se arata in mesajul care insotea fotografia pe care o puteti vedea mai sus.
 
Prin acest mesaj, cei care administreaza pagina mentionata ii indeamna pe internauti sa voteze contra unirii in cadrul sondajului de opinie realizat de Centrul Social-Politic European pe tema unirii cu Romania. 
 
Cu toate acestea, pe site-ul decid.md, unde cetatenii isi pot expune pozitia lor fata de subiectul unirii, prin a spune „Da” sau „Nu”, contra unirii s-au adunat peste 5.100 de voturi, iar pentru unire au pledat circa 11.900 de respondenti (la momentul publicarii articolului).
 
Autorii grupului respectiv par a fi simpatizanti de-a lui Igor Dodon. Cel putin asa reiese atat din mesajele acestora, cat si din genul de postari, care il au in prim plan pe Igor Dodon sau persoane apropiate Partidului Socialistilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img