vineri, 29 martie, 2024

Cei cu 8 clase vor primi salariu minim de 1.800 de lei la stat

Distribuie:

Publicat:

Cel mai mic salariu pe care il vor castiga angajatii din institutii si autoritati publice finantate din venituri proprii va fi, incepand din anul 2022, de aproximativ 1.800 de lei net lunar.

Acesta este salariul pentru cei care au opt clase, vechime maxima si functie de conducere, iar maximul la care va ajunge este de peste 5.400 de lei net lunar.

Astfel arata proiectul legii salarizarii unitare care a fost facut public de catre PSD, condorm economica.net.

Angajatii care au studii medii si functii de executie vor avea un salariu intre 2.500 si 3.000 de lei net. Cele mai mari salarii vor fi intre 5.000 si 5.900 lei net pentru cei cu studii medii.

2.800 lei net va fi salariul cel mai mic posibil pentru cei care au studii superioare de lunga durata, iar cele mai mari vor ajunge intre 5.300 so 6.300 lei net lunar.

Autoritatile publice care sunt finantate integral din venituri proprii sunt urmatoarele: Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei, Agentia Nationala pentru Locuinte, Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian – Romatsa, Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img