joi, 25 aprilie, 2024

Cel mai analfabet ministru al Educatiei, somat sa isi dea demisia! Cine i-o cere

Distribuie:

Publicat:

Conducerea Universitatii din Bucuresti (UB) se alatura demersului Universitatii Babes Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca si solicita premierului Viorica Dancila demiterea ministrului Educatiei Nationale, Valentin Popa, invocand ”masurile controversate luate”. In plus, universitarii bucuresteni anunta ca au atacat in instanta alocarea locurilor bugetate pentru anul universitar 2018 – 2019.

”Conducerea UB se alatura demersului UBB din Cluj-Napoca. Avand in vedere masurile controversate luate de ministrul Valentin Popa, care au afectat grav sistemul de invatamant superior din Romania, reprezentantii conducerii Universitatii din Bucuresti solicita demiterea ministrului Educatiei, Valentin Popa”, anunta, marti, reprezentantii Universitatii Bucuresti, intr-un comunicat de presa. Acestia anunta ca au inaintat plangere prealabila la adresa Ministerului Educatiei Nationale prin care solicita ”revocarea/ anularea deciziei acestuia pentru motive de nelegalitate, precum si emiterea unui nou act administrativ privind alocarea pentru Universitatea din Bucuresti a unui numar de locuri/ granturi finantate de la bugetul de stat pentru cele trei cicluri universitare de licenta, masterat si doctorat, care sa fie cel putin egal cu numarul de locuri alocat pentru anul universitar 2017 – 2018”.

Ministrul Educatiei Nationale primeste o LOVITURA GREA de la Iasi! DOCUMENT semnat de MARI PROFESORI: "Totul s-a facut în mod netransparent, in absenta unor justificari serioase"

”Universitatea din Bucuresti a initiat, astfel, actiunea in instanta in ceea ce priveste actul emis de ministrul Valentin Popa”, se mai arata in document.

Comunitatea universitara a UB se afla in greva japoneza din data de 18 aprilie. Mai mult, Universitatea din Bucuresti a lansat recent un apel public prin care propune o serie de solutii destinate imbunatatirii sistemului de invatamant universitar si consolidarii ariei europene a educatiei.

”Universitatea din Bucuresti isi mentine pozitia publica prin care solicita dialog intre actorii relevanti la nivel national si international, masuri concrete si ferme menite sa duca la un sistem de educatie de calitate, sa asigure independenta mediului academic fata de ingerintele politicului si consolidarea ariei europene a educatiei”, se mai arata in comunicat. Conducerea Universitatii Babes-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca solicita premierului Viorica Dancila sa-l demita pe ministrul Educatiei Nationale, Valentin Popa, pentru ”erorile pe care le-a facut in procesul de alocare a locurilor bugetate pentru anul universitar 2018-2019”.

”Este clar ca nu avem un partener de dialog in persoana domnului ministru, valorile, viziunea si angajamentul academic ale UBB pentru societatea romaneasca fiind incompatibile cu cele ale ministrului actual”, transmit reprezentantii Universitatii. Repartizarea locurilor pentru studiile universitare de licenta, master si doctorat finantate de la bugetul de stat in anul universitar 2018 – 2019, propusa de Ministerul Educatiei Nationale la inceputul lunii aprilie, a generat o multime de critici din partea marilor universitati din tara.

Ministrul Educatiei Nationale, Valentin Popa, a precizat, intr-o conferinta de presa, ca cifrele sunt ”preliminare” si vor suferi modificari la alocarea finala.

Popa afirma ca pentru prima data exista o fundamentare a acestor cifre, alocandu-se locuri speciale pentru domeniile prioritare si pentru elevii care provin din mediul rural, dar precizeaza ca s-a tinut, totusi, cont de repartzarile istorice de pana acum, in proportie de 90 la suta chiar in ceea ce priveste studiile de licenta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img