joi, 18 aprilie, 2024

Cel mai batran jandarm din Vaslui, aniversat la 97 de ani ! – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Marti, 26 martie, cel mai batran jandarm din judetul Vaslui, lt.col (r) Ghiorghe Rotaru, a fost cinstit de conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) si Institutia Prefectului-judetul Vaslui.

La cei 97 de ani, acesta nu s-a lasat coplesit de emotiile momentului, dand frau liber vorbei.
”In numele Institutiei Prefectului, va dorim multa sanatate si va multumim pentru ceea ce ati facut pentru comunitate, punandu-va viata in slujba binelui. Sunteti un model pentru tanara generatie”, a spus Andreea-Oana CEPOI, directorul de Cancelarie din cadrul Institutiei Prefectului-judetul Vaslui, care i-a acordat o diploma de excelenta.

Ghiorghe Rotaru a mai primit din partea lt.col.Marian-Constantin Bogdan, prim adjunct al inspectorului sef al Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Vaslui, un album cu istoria jandarmeriei, iar lt.col.Gabriel Raduta i-a oferit o uniforma de jandarmi, pentru ceremoniile oficiale

”Locotenent colonelul in retragere s-a nascut la 8 iulie 1922, in comuna Dragomiresti, judetul Vaslui, fiind singurul baiat dintre cei 4 copii ai familiei. Face parte dintr-o familie cu traditie in arma jandarmi. Bunicul, tatal acestuia, ca si fiul lui, au fost jandarmi. Unul din marele regrete ale sale este ca baiatul sau a renuntat la Jandarmerie, plecand in strainatate, fara a continua traditia familiei. A sustinut examen la Bucuresti unde a intrat, ca voluntar, la Scoala Militara, arma jandarmi. A facut parte dintre cei 5.000 de candidati pentru scolile miltare, dar si dintre cei 1.000 admisi. Experienta de razboi a inceput odata cu plecarea lui, noaptea, spre Turnu Magurele. De aici au fost imbarcati pe bacuri cu destinatia Galati. In timpul deplasarii, au fost atacati de avioanele nemtesti. Atunci a simtit pentru prima oara cat de aproape e moartea. A vazut cum camarazi de-ai lui se sting, a vazut suferinta, neputiinta si disperarea acestora”, a spus lt.col.Gabriel Raduta, reprezentantul IJJ Vaslui.

De asemenea, primarul comunei Dragomiresti, Danut Iacob, i-a oferit un tort aniversar, considerandu-l pe Ghiorghe Rotaru un model pentru comunitate.

In anul 1998, cel mai batrand jandarm din judet a primit Medalia Crucea Comemorativa a celui de-al doilea razboi mondial, 1941-1945, pentru serviciile militare aduse statului roman, in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img