marți, 23 aprilie, 2024

Cel mai bun leac pentru lipsa de calciu si magneziu

Distribuie:

Publicat:

Deficienta de calciu si magneziu este si ea o afectiune care este adesea intalnita in randul femeilor. Daca nu este tratata la timp, odata cu varsta, dupa instalarea menopauzei, lipsa de calciu poate reprezenta un factor agravant al osteoporozei. Pe de alta parte, magneziul este implicat in buna functionare a sistemului nervos, asa ca o scadere a valorii sale sub cea normala poate crea o serie de neplaceri. Printre simptomele carentei de calciu si magneziu se numara starile de agitatie, transpiratiile abundente, oboseala, spasmele musculare, incetosarea privirii, ametelile si lipsa de concentrare. Pe langa alimentatia deficitara in aceste minerale, stresul joaca si el un rol important. Pentru un smoothie bogat in calciu si magneziu, trebuie sa ai la indemana urmatoarele ingrediente, potrivit unei retete eva.ro:

– 2 portocale;

– o mana de spanac proaspat sau 2-3 frunze de varza;

– 1 banana;

– 120 ml de lapte de migdale, a carui reteta o poti afla de aici;

– o lingura de seminte chia.

Mixeaza toate ingredientele ca si in cazul retetei de smoothie anterior prezentate, iar la final adauga semintele de chia si asteapta 10-15 minute, apoi consuma bautura binefacatoare. Trebuie sa stii ca laptele de migdale este bogat in calciu, magneziu, dar si in vitamina D3, substanta care contribuie la absorbtia si fixarea celui dintai.

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda 400-500 mg de calciu pe zi pentru adulti, iar americanii – 800 mg de calciu / zi, din cauza consumului mare de carne, sare, tutun si a inactivitatii fizice a acestora, procese ce duc la pierderea rapida a calciului din organism.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img