News Flash:

Cel mai groaznic accident din judetul Vaslui din ultimii ani

1 Iulie 2013
2681 Vizualizari | 0 Comentarii
accident barlad 1
Cel mai grav accident din judeţul Vaslui a avut loc în anul 2006, în luna septembrie, pe DE 581 la ieşire din municipiul Barlad. Atunci şi-au pierdut viaţa 13 persoane, iar altele 4 au fost rănite, toate victimele fiind din oraşul Oneşti, judeţul Bacău. Tragedia a avut loc în dimineaţa zilei de 7 septembrie, la ora 04:15. Un apel la 112 anunţa că mai multe persoane sunt întinse pe jos, pline de sange, după ce microbuzul în care se aflau a fost izbit din plin de un autocar. 
Teribilul accident s-a produs la intersecţia DE 581 cu DN 11A, la ieşirea din municipiul Barlad spre Galaţi. După mia multe zile de cercetări, oamenii legii avea să afle că autocarul, înmatriculat în Republica Moldova, cu 29 de călători la bord, a lovit din plin microbuzul care dorea să intre pe european. Fiind încă noapte, atenţionările din faruri şi claxoane ale conducătorului autocarului au fost inutile, şoferul microbuzului diind mascat de un tufiş. Impactul avea să fie devastator, 12 dintre cei aflaţi în microbuz decedand pe loc. Printre cele 5 victime rămase în viaţă se afla şi un copil, de doar 8 ani, care avea însă să piardă lupta cu viaţa cateva ore mai tarziu pe patul de spital. 
Povestea celor 13 oneşteni a făcut repede înconjurul ţării, în ciuda faptului că ancheta poliţiştilor a scos la iveală faptul că şoferul microbuzului, Silviu Lucian Cucu, în varstă de 25 ani la acea vreme, s-a făcut vinovat de producerea tragediei, deoarece nu a acordat prioritate. Ulterior s-a aflat că cei 17 oneşteni doreau să meargă la lacul Carja, pentru o partidă de pescuit. ancheta oamenilor legii a mai scos la iveală şi faptul că maşina nu era capabilă să transporte 17 persoane, fiind dotată doar cu trei scaune. De altfel, era o dubiţă marca Ford Transit modificată, în care nu ar fi trebuit să intre mai mult de nouă persoane. După aproape o săptămană de anchete, trupurile neînsufleţite ale celor 13 victime ale acestui teribil accident au ajuns la Oneşti, acolo unde tot oraşul a fost în doliu în ziua în care au fost înmormantate.

accident rutier onesti barlad
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1209 (s) | 34 queries | Mysql time :0.040231 (s)