News Flash:

Cel mai important diplomat al UE in politica externa vrea pace in Venezuela

8 Februarie 2019
760 Vizualizari | 0 Comentarii
media 154696796930315800

Federica Mogherini, înaltul reprezentant al UE pentru politică externă, a făcut apel din nou pentru o soluţie politică şi paşnică a crizei din Venezuela, în cadrul ceremoniei de deschidere a unei întâlniri a Grupului Internaţional de Contact în Uruguay, scrie Reuters, relatează News.ro.

 

Mogherini, cel mai important diplomat al UE, a precizat că o astfel de soluţie este singura cale de a evita mai mult haos în Venezuela. O reuniune internaţională are loc joi la Montevideo, în vederea căutării unei soluţii negociate a crizei din Venezuela, unde o înfruntare dură între preşedintele Nicolas Maduro şi preşedintele Parlamentului Juan Guaido se concentrează de-acum asupra primirii unor ajutoare umanitare.

Uniunea Europeană (UE), opt state europene şi cinci ţări din America latină se reunesc în capitala uruguayană cu obiectivul de a ”contribui la crearea condiţiilor în vederea apariţiei unui proces politic şi paşnic” în grava criză care zguduie ţara sud-americană, potrivit unei surse diplomatice europene. Această iniţiativă - la originea căreia se află Mexicul şi Uruguayul, care au lansat o conferinţă a unor ”ţări neutre” faţă de Venezeula - s-a transformat într-o reuniune a Grupului de contact internaţional lansat de către UE la sfârşitul lui ianuarie, la Bucureşti, şi la care au aderat alte trei ţări din America Latină - Costa Rica, Bolivia şi Ecuadorul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1072 (s) | 34 queries | Mysql time :0.045342 (s)