joi, 28 martie, 2024

Cel mai mare scandal din industria auto încă face victime: Martin Winterkorn, fostul CEO al Volkswagen a fost dat în judecată de Statele Unite pentru că ar fi încercat să acopere Dieselgate

Distribuie:

Publicat:

Statul american l-a dat în judecată pe fostul CEO al producătorului auto Volkswagen, Martin Winterkorn, acuzându-l  că ar fi conspirat să acopere scandalul emisiilor Dieselgate.

Este una dintre puţinele acţiuni judiciare ale SUA împotriva unui director de companie, potrivit Reuters.

Acţiunea judiciară redeschide scandalul Dieselgate şi odată cu el readuce vocile care se întrebau dacă executivii Volkswagen erau conştienţi de acest scandal, care a schimbat industria auto pentru totdeauna.

Începând cu Dieselgate, şoferii au început să renunţe la maşinile cu motoare diesel.

Winterkorn, 70, are patru capete de acuzare, printre care şi consipraţie la fraudă împotriva statului american, încurajarea practicilor frauduloase şi încălcarea Tratatului pentru Aer Curat începând cu luna mai a anului 2006 şi până în noiembrie 2015, după ce compania a recunoscut că utilizează un software ilegal care le permit motoarelor diesel să polueze în exces, fără a fi detectate.

Winterkorn a demisionat la câteva zile după ce scandalul a devenit public în septembrie 2015, dar alţi executivi seniori, care erau în cadrul board-ului în acel moment au continuat să îşi păstreze poziţiile.

Hans-Dieter Poetsch, care era CFO, este acum preşedinte al board-ului de supraveghere. Herbert Diess, care este acum CEO al grupului, s-a alăturat companiei în iulie 2015, ca şef de brand, doar la câteva săptămâni ca autorităţile să divulge scandalul emisiilor în 18 septembrie 2015.

sursa: zf.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img