joi, 25 aprilie, 2024

Cel mai nutritiv fruct din lume, in special pentru bebelusi

Distribuie:

Publicat:

Considerat a fi cel mai nutritiv fruct din lume, avocado are o textura cremoasa, delicata, cu aroma de nuca, care aduce numeroase beneficii pentru sanatate, fiind recomandat a se introduce in alimentatia copiilor, incepand chiar cu varsta de 6 luni, odata cu inceperea diversificarii alimentatiei acestora. Avocado este bogat in acid folic, fibre, vitaminele, A, complexul B, C, E si K, potasiu (previne bolile cardiace, hipertensiunea), fier, cupru, beta-caroten, fibre, luteina (mentine sanatatea ochilor), antioxidanti, grasimi mono-nesaturate, adica grasimile "bune" pentru organism (esentiale pentru dezvoltarea sanatoasa a creierului si a sistemului nervos central).

Pe langa acestea, avocado ajuta organismul copilului sa absoarba eficient nutrientii din alte fructe si legume cu care il combinati. Pe langa numeroasele beneficii aduse sanatatii, avocado este un fruct usor digerabil, care nu provoaca constipatie micutilor, putand fi introdus in alimentatia acestora incepand cu varsta de 6 luni. Este foarte bogat in proteine, iar cazurile de reactii alergice sunt extrem de rare. Deoarece fructul are un continut caloric ridicat, este recomandat in special copiilor care au probleme de alimentatie, precum reflux gastric, acestia beneficiind de o cantitate mai mare de calorii, intr-o cantitate mai mica de mancare.

Avocado se asociaza foarte bine cu alte fructe precum: bananele, mango, marul, para, piersicile, caisele, prunele, dar se poate adauga si in salate de legume. Puteti incerca una dintre urmatoarele retete: – jumatate de avocado + o piersica + 2 caise bine coapte; – jumatate de avocado + o banana coapta + un mar rosu ras  (poate fi si copt la cuptor pentru 30 de minute); – jumatate de avocado + o para coapta + un mar rosu (ras) + 2 prune coapte; – jumatate de avocado + un mango copt + o banana coapta. Ingredientele se fac piure cu ajutorul unui blender pana ajung la o consistenta cremoasa si se servesc imediat, deoarece avocado oxideaza foarte repede.

Deoarece fructele se digera usor, in special daca nu sunt asociate cu alte grupe alimentare, urmatoarea masa a micutului poate fi la un interval de 2-3 ore. Desi recomandarile sunt facute in special pentru cei mici, si mama este incurajata sa imprumute din aceasta dieta a micutului, pentru a-si spori nivelul de energie si sanatate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img