vineri, 26 aprilie, 2024

Cel mai scump teren din Iasi, scos la vanzare! Uite cate milioane de euro se cer pe suprafata impresionanta de la marginea orasului. Toata zona se modifica complet – FOTO

Distribuie:

Publicat:

• Recent, a fost scoasa la vanzare o suprafata impresionanta de teren aflata la marginea orasului, intr-una din cele mai atragatoare zone din punctul de vedere al investitiilor imobiliare • Peste 12 milioane de euro sunt cerute pentru cedarea terenului intravilan, acolo unde, in trecut, compania italiana Cefin Real Estate intentiona ridicarea unui parc fotovoltaic • Dupa ce fostul proprietar al terenului a intrat in faliment, companiile de insolventa s-au ocupat de valorificarea terenului in vecinatatea caruia au aparut numerosi proprietari persoane fizice si juridice, iar acum este scos la vanzare cu peste 12 milioane de euro • Consilierii imobiliari care se ocupa de tranzactie sustin ca zona va exploda din punct de vedere economic in viitorul apropiat, iar PUZ-ul aprobat pentru realizarea unui centru comercial explica pretul de 100 euro/mp • Companiile care se afla in zona de ses Bahlui, din apropierea ERA Park, au anuntat deja investitii majore in mai multe cladiri de birouri, rezidentiale si centre comerciale care vor fi ridicate in viitorul apropiat

Cel mai scump teren din Iasi scos in momentul de fata la vanzare este situat la iesirea din oras, in zona Ses Bahlui, si are o suprafata impresionanta de peste 120 de mii de metri patrati. Aflat in apropierea complexului ERA, terenul intravilan este oferit spre vanzare la un pret impresionant de 12.100.000 euro. Acesta a apartinut in trecut companiei italiene Cefin Real Estate Development, care, dupa ce a achizitionat in anul 2005 opt loturi, intentiona sa ridice aici un parc fotovoltaic.

Odata cu venirea crizei economice insa, proiectul intins pe 12 ha nu a mai fost realizat, iar compania italiana a intrat in insolventa din cauza datoriilor. Astfel, compania de practicieni in insolventa BDO Business Restructuring s-a ocupat de valorificarea terenurilor care au apartinut grupului italian Cefin.

In zona au aparut mai multi proprietari persoane fizice si juridice, iar suprafata de 121 de mii de mp este scoasa la vanzare prin intermediul agentiilor imobiliare locale.

"Terenul a mai fost scos la vanzare si in trecut, insa putem sa spunem ca nu a fost timpul lui atunci. Zona s-a modificat foarte mult odata cu realizarea cailor de acces si se va modifica mai mult in urmatoarea perioada. Au fost anuntate deja cateva proiecte de extindere a complexului ERA si a unui Outlet in vecinatate, sunt in lucru PUZ-uri in acest sens, iar asta prezinta interes pentru multi. Pretul de vanzare nu este unul mare, avand in vedere pozitionarea, dar si faptul ca pe acest teren exista deja un PUZ pentru locuinte colective", a explicat brokerul imobiliar Marius Istoc.

CONTINUAREA PE BZI.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img