joi, 25 aprilie, 2024

Cel putin 10 pacienti cu coronavirus au murit intr-un nou incendiu in India

Distribuie:

Publicat:

Cel puţin 10 pacienţi cu coronavirus au murit duminică în sudul Indiei după declanşarea unui incendiu în interiorul unui hotel transformat în spital, la patru zile după un incident similar în care şi-au pierdut viaţa opt persoane, informează EFE.

Imtiaz Ahmed, şeful districtului Krishna din statul Andhra Pradesh, a declarat că focul a izbucnit duminică dimineaţa şi s-a soldat cu 10 morţi, potrivit ziarului local Indian Express, potrivit agerpres.ro.

Ministrul de interne regional, Mekathoti Sucharitha, a declarat la rândul său că cel mai probabil cauza incendiului a fost un scurtcircuit. "Hotelul fusese închiriat de Ramesh Hospitals, un spital privat unde pacienţii cu coronavirus primeau tratament. Circa 40 de pacienţi şi 10 angajaţi din domeniul medical se aflau în hotel în momentul accidentului", a declarat ea, citată într-un comunicat.

Incidentul a provocat stupoare în ţara asiatică. Premierul Narendra Modi a recurs la social media pentru a-şi exprima îngrijorarea şi a-şi arăta sprijinul pentru rudele victimelor, în timp ce şeful guvernului din Andhra Pradesh, Jagan Mohan Reddy, a anunţat compensaţii financiare.

Acesta este al doilea incendiu izbucnit într-un spital de mici dimensiuni pentru pacienţi de coronavirus din India, în mai puţin de o săptămână. Joi, opt pacienţi internaţi cu simptome de COVID-19 au murit la Ahmedabad, capitala statului Gujarat (vestul Indiei).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img