joi, 18 aprilie, 2024

Cel putin 30 de morti intr-un dublu atentat la Damasc

Distribuie:

Publicat:

Un dublu atentat a facut sambata cel putin 30 de morti, intre care pelerini siiti irakieni, in orasul vechi din Damasc, conform organizatiei nonguvernamentale Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), acesta fiind unul dintre cele mai sangeroase atacuri din centrul capitalei siriene din ultimii ani, transmite AFP, citata de Agerpres.

“O bomba a explodat si un kamikaze si-a detonat explozibilul avut asupra sa in sectorul Bab al-Saghir” unde se afla mausolee siite, a precizat pentru AFP Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO, care a precizat de asemenea ca peste 40 de persoane au fost ranite.

Directorul general al spitalului al-Moujtahed din Damasc a vorbit despre un bilant de 28 de morti si 45 de raniti.

Anterior, agentia oficiala Sana a relatat ca “doua bombe amplasate de teroristi” au explodat in apropiere de cimitirul din Bab al-Saghir in districtul Bab Moussalla, “facand morti si raniti”.

Este vorba de o zona unde se afla numeroase mausolee siite considerate ca locuri de pelerinaj, dar si mausolee sunnite.

Principalul bastion al regimului presedintelui Bashar al-Assad, capitala siriana a fost lovita de mai multe atentate de la inceputul razboiului in 2011.

In ultimii ani, mai multe atentate sangeroase au vizat un important loc de pelerinaj siit in apropiere de Damasc, Sayeda Zeinab, cel mai sangeros fiind cel de la 21 februarie 2016: 136 de morti, intre care 97 de civili. El a fost revendicat de gruparea jihadista Statul Islamic (SI), care controleaza teritorii in special in estul tarii.

Majoritatea atentatelor au fost revendicate de grupari jihadiste ostile Iranului si Hezbollah-ului siite, principali aliati ai regimului lui Bashar al-Assad.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img