joi, 28 martie, 2024

Cel putin 700 de migranti si-au pierdut viata in naufragii in Marea Mediterana in ultima saptamana

Distribuie:

Publicat:

Naufragiile care au avut loc in Marea Mediterana in ultimele sapte zile s-au soldat cu moartea a cel putin 700 de migranti, a declarat duminica, din Roma, pentru DPA o purtatoare de cuvant a Inaltului Comisariat al ONU pentru Refugiati.

Bilantul mortilor tine cont de cele trei accidente care s-au produs miercuri, joi si vineri si se bazeaza pe declaratiile supravietuitorilor, a declarat Carlotta Sami pentru agentia de presa germana. Sami a declarat ca 550 de oameni sunt dati disparuti de joi, dupa rasturnarea unei ambarcatiuni; circa 100 ar putea fi blocati intr-o alta ambarcatiune care s-a scufundat miercuri si un numar nespecificat de persoane au fost date disparute dupa un al treilea naufragiu, produs vineri.

Migrantii care au supravietuit unor traversari recente pe Marea Mediterana au anuntat la randul lor disparitia unor persoane, a adaugat Sami. “Insumand aceste cifre nefaste, estimam ca exista cel putin 700 de victime, dar nu avem nicio certitudine cu privire la cifre sau la identitatea” victimelor, a mai spus ea.

AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img