joi, 28 martie, 2024

Cele 10 alimente care pot sa scada colesterolul

Distribuie:

Publicat:

Alege ovazul pentru micul-dejun, nucile la gustare si incheie ziua cu un pahar de vin rosu, iar din cand in cand indulceste-te cu un pic de ciocolata. Acestea sunt doar cateva dintre alimentele care te ajuta sa tii colesterolul sub control. 

1. OVaZUL. Lupta pentru scaderea colesterolului incepe de dimineata. Dupa un consum constant de ovaz, in 6 saptamani, LDL-ul (colesterolul rau) poate scadea cu pana la 5 procente.  

2. VINUL ROsU. Era nevoie de un nou motiv pentru care sa apreciem un pahar de vin rosu? Evident, nu. Cu toate astea, se pare ca fibrele din srtugurii rosii au un efect benefic asupra colesterolului. Un studiu efectuat de Universitatea Complutense din Madrid dovedeste ca persoanele care consuma vin in mod regulat (si in cantitati moderate) au colesterolul cu 9 procente mai mic. 

3. SOMONUL sI PEsTELE GRAS. stim despre Omega 3 ca este eficient in prevenirea dementei si a bolilor cardiace. Persoanele care au inlocuit grasimile saturate cu cele din somon au avut un colesterol cu 4 procente mai mic 

4. NUCILE. Daca vrei sa iti scada colesterolul, nucile sunt o varianta de incredere. Jurnalul American de Nutritie arata ca 42 grame de nuci, 6 zile pe saptamana, timp de o luna, il scad cu 9,3%. 

5. FASOLEA. Fasolea este buna pentru inima, dupa cum au demonstrat cercetatorii de la Universitatea din Arizona. O jumatate de cana de boabe de fasole puse intr-o supa scad colesterolul total cu 8%. 

6. CEAIUL. Ceaiul alb este cunoscut pentru efectele sale antioxidante, protejand impotriva nivelului mare de LDL. Ceaiul negru reduce lipidele cu 10% in 3 saptamani. 

7. CIOCOLATA. Partea frumoasa a oricarei diete! Ciocolata este bogata in antioxidanti ce cresc colesterolul bun (HDL) cu pana la 24% in 12 saptamani. Daca vrei sa obtii cele mai bune rezultate, consuma ciocolata neagra. 

8. MARGARINA. Surpriza listei este margarina. Ea poate fi considerata un inlocuitor sanatos al untului, daca este aleasa cu atentie. Consumul regulat poate sa scada colesterolul cu 3%. 

9. SPANACUL. Contine luteina, un pigment galbui intalnit si in galbenusurile de ou. Luteina are un rol important in regenerarea celulara si la prevenirea imbatranirii. O jumatate de cana de alimente bogate in luteina consumata zilnic scade colesterolul rau, care poate cauza blocaje arteriale. 

10. USTUROIUL. Beneficiile usturoiului sunt numeroase: este o sursa importanta de zinc, previne coagularea sangelui, reduce tensiunea, ajuta sistemul imunitar sa lupte impotriva infectiilor, impiedica depunerea colesterolului pe vasele de sange etc. sursa: clickpentrufemei.ro

A.M.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img