joi, 18 aprilie, 2024

Cele 10 porunci ale dietelor de slabit

Distribuie:

Publicat:

Kilogramele in plus reprezinta, fara doar si poate, una dintre cele mai mari probleme ale omenirii, mai ales daca acestea vin la pachet cu probleme de sanatate. Iata cateva strategii pentru cei ce vor sa slabeasca si sa nu mai puna kilograme la loc: 

1. Mancati numai atunci cand va e foame cu ade­varat.
2. Tineti la vedere un biletel, pe care sa-l folositi cand va taie foa­mea, si pe care sa scrieti lucruri menite sa va abata atentia. De pilda: o baie cu spu­ma, o convorbire placuta la telefon, mersul la cine­ma, o repriza de dans in fata oglinzii, ca sa va rea­mintiti ca trebuie sa slabiti.
3. Mancati numai stand jos, pe scaun, intr-un spatiu linistit, chiar si daca puneti in farfurie doar o buca­tica de ciocolata sau un mar. Nu man­cati niciodata in picioare sau in masina.
4. Celebrati fiecare masa, chiar da­ca sunteti sin­guri. O lumanare, un tacam frumos aranjat, un pahar de cristal, va vor impiedica sa dati navala la mancare.
5. Mancati fara sa va abateti atentia de la ce se afla in farfurie. Deci, nu va uitati la televizor, nu cititi ziarul, nu purtati discutii aprinse.

6. Cel putin o data pe saptamana, mancati singuri. Faptul intareste atentia asupra a ceea ce faceti si va face sa simtiti gustul mancarii mai acentuat, ceea ce impiedica lacomia.
7. Mancati ce poftiti si ce va cere organismul, dar in portii mici. E secretul care le face pe fran­tu­zoaice sa nu aiba probleme de greutate. Variat, dar putin.
8. Dupa ce mancati, beti un pahar cu apa fierbinte sau un pahar de apa rece, in care puneti 2 lin­gu­rite de otet de mere.
9. Nu va ridicati niciodata de la ma­sa satui.
10. Folositi bucataria pentru mis­cari de gim­nas­tica. Pana se in­calzeste mancarea, faceti 10 flo­tari, aplecari de trunchi, cu piciorul ridicat pe o mobila, sau 10 genuflexiuni. Ca­lo­riile pierdute le vor anula pe cele din farfurii. sursa: formula-as.ro
S.L.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img