sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cele 4 elemente de care avem nevoie pentru a fi fericiti

Distribuie:

Publicat:

Scopul nostru, al tuturor, este de a fi fericiti. Cu totii alergam dupa fericire insa fara sa o putem defini – Iata ce trebuie sa stii despre fericire! In primul rand, daca vrei sa fii fericita trebuie sa fii sanatoasa asa ca ai grija de organismul tau. Oamenii sanatosi sunt cu pana la 20% mai fericiti in comparatie cu ceilalti. Hipocampul este partea din creier implicata in stocarea amintirilor fericite.

Serotonina este un neurotransmitator sintetizat de triptofan, pe care il regasim in carnea de curcan. Aceasta ne ajuta sa ne concentram, ne imbunatateste starea de spirit, induce somnul, dar stimuleaza si apetitul sexual. Doar 20 de minute petrecute afara, in aer liber, atunci cand este soarele pe cer, iti imbunatatesc starea de spirit, iti imbunatatesc memoria, dar iti sporesc si vigilenta. Oamenii casatoriti sunt cu 10% mai fericiti decat cei necasatoriti. Cei mai fericiti dintre noi au urmatoarele meserii: preot, actor, arhitect sau pompier. In cazul in care te intrebai care sunt cele mai multumite popoare ar trebui sa stii ca mexicanii si cei din Puerto Rico sunt fruntasi la acest capitol. Pe de alta parte, cei mai optimisti sunt nigerienii si mexicanii. Cei mai multi oameni fericiti traiesc in: Islanda (94%), Danemarca (91%), Suedia (91%), Olanda (91%) si Australia (90%).

Exercitiile fizice elibereaza proteine si endorfine care iti fac creierul fericit. Dopamina este un neurotransmitator sintetizat de tiroxina pe care o gasesti in: carne de pasare, peste, lapte si banane. Somnul este si el important atunci cand vine vorba despre fericire intrucat, potrivit studiilor de specialitate, oamenii care nu se odihesc suficient au mai multe idei si ganduri negative decat pozitive. Potrivit ierarhiei lui Maslow, pentru a fi fericiti avem nevoie de: un scop in viata, relatii, siguranta, indeplinirea nevoilor de baza (apa, hrana, adapost).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img