sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cele 4 elemente esențiale ale unei curățenii naturale

Distribuie:

Publicat:

Elemente esențiale ale curățeniei naturale. Curățarea fără a utiliza produse toxice este posibilă și mai ușoara decât v-ați imagina. Pentru a-ți menține casa curată, fără a-ți asuma cel mai mic risc pentru sănătate, tot ce ai nevoie este oțet alb, sodă de copt, săpun negru și câteva lămâi.

Supermarketurile sunt pline de produse pentru fiecare loc din casă, care promit curățare ușoară și bacterii zero, dar care sunt pline de substanțe toxice. Pentru a face aceste produse mai ușor de utilizat și a igieniza lăsând un miros curat, producătorii au crescut numărul de solvenți și tensioactivi organici. Folosind aceste produse, ne expunem pielea la compuși potențial iritanți și alergeni, dar ne expunem și tractul respirator la compuși organici volatili care pot provoca iritații ale căilor respiratorii superioare, amețeli sau dureri de cap.

Sarcinile zilnice poluează aerul din casele noastre

Pentru o casă sănătoasă, preferă simplitatea și autenticitatea produselor de modă veche: oțetul alb, bicarbonatul de sodiu, lămâia și săpunul negru formează un cvartet de șoc fără a dăuna sănătății. Aceste produse sunt mai puțin periculoase, deoarece nu provin din produse petrochimice, sunt produse naturale care nu conțin parfum sintetic. Prin urmare, nu lasă acel „miros curat” cu care suntem obișnuiți. Folosirea lor necesită, așadar, puțin timp de reabilitare.

Elemente esențiale ale curățeniei naturale

Săpun negru: făcut cu potasă, se vinde lichid sau în pastă. Permite curățarea și degresarea tuturor suprafetelor de la podea până la tavan. Mare avantaj: nu este nevoie să-l clătiți! De asemenea, perfect pentru îngrijirea rufelor. Poate fi parfumat cu uleiuri esențiale, deoarece mirosul său nu este întotdeauna mulțumitor. În pastă, îndepărtează petele, lăsați-l să acționeze cu câteva ore înainte de spălare.

Soda de coacere: acest rege al gospodăriei este biodegradabil și non-toxic. Deodorant extraordinar, acționează și împotriva tartrului (chiar mai mult dacă este combinat cu lămâie) și curăță chiar și cele mai încăpățânate grăsimi: ideal pentru cuptor, grătar, prăjitor și mașină de spălat vase. Curăță frigiderul, iar pus în chiuvetă, o dezinfectează.

Lamaie: puternic dezinfectant și antibacterian, este de asemenea anti-calcar și deodorant. Puteți turna câteva picături pe un burete sau puteți folosi o jumătate de lămâie direct (combinată cu bicarbonat de sodiu) pentru a scăpa de murdărie, grăsime sau tartru. În ulei esențial, super-concentrat, alunga microbii și parfumează casa chiar mai eficient!

Oțet alb: foarte simplu, economic, este o adevărată armă anti-bacterii și regele anti-calcarului (chiar mai mult, dacă este încălzit, iar în acest caz trebuie întotdeauna diluat). Degresează și strălucește robinetele, geamurile și oglinzile, înmoaie rufele și revigorează culorile. Combinat cu bicarbonat, este un curatator formidabil! Doar precauții: deschideți geamul, deoarece mirosul său înțepă și nu îl amestecați niciodată cu înălbitor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img