vineri, 29 martie, 2024

Cele 4 semne de avertizare ca poti suferi de hipertensiune: La ce sa fii atent

Distribuie:

Publicat:

De foarte multe ori, hipertensiunea nu are simptome vizibile, însă, cu puțină atenție, îți poți da seama dacă ai putea avea probleme cu tensiunea arterială.

Deși este posibil ca hipertensiunea, deși prezentă, să nu dea niciun semn, anumite stări te pot face atent la această afecțiune. În general, majoritatea persoanelor care au hipertensiune – descrisă ca tensiune arterială cronică crescută (> 130 mm Hg sau presiune diastolică > 80 mm Hg) -, nu prezintă niciun simptom al afecțiunii. De obicei, afecțiunea este diagnosticată în cabinetul medicului de familie cu o măsurare simplă a tensiunii arteriale.

Simptome frecvente ale hipertensiunii arteriale

Simptomele care apar, dacă există, pot indica fluctuații temporare sau creșteri ale tensiunii arteriale și pot fi legate de momentul administrării dozelor de medicamente. În general, simptomele hipertensiunii pot apărea în orice moment, nu durează mult și pot reapărea.

1. Dureri de cap recurente

Durerile de cap sunt destul de frecvente la persoanele cu sau fără hipertensiune. Unele persoane cu hipertensiune observă agravarea durerilor de cap atunci când medicamentele sunt omise sau când tensiunea arterială crește mai mult decât de obicei. Durerile de cap asociate cu hipertensiunea arterială pot fi ușoare, moderate sau severe, potrivit doc.ro.

2. Amețeli

Persoanele cu hipertensiune arterială pot observa că se confruntă cu amețeli.

CONTINUAREA PE EXQUILS.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img