vineri, 19 aprilie, 2024

Cele cinci afaceri romanesti care au castigat un important concurs! Una dintre ele este din …

Distribuie:

Publicat:

Cinci start-upuri romanesti, cu activitati de la alimentatie sanatoasa pana la educatie pentru copii, au fost admise in programul de incubare Startarium.Inc si vor primi un pachet de beneficii in valoare totala de 200.000 de euro, a informat, marti, platforma de finantare, intr-un comunicat remis StartupCafe.ro. Comisia de selectie Startarium.Inc a analizat potentialul de crestere si scalare al finalistilor si a desemnat castigatorii: CargoPlanning este o platforma online, colaborativa (de tipul SaaS) dedicata organizarii si planificarii procesului de transport de marfa dezvoltat de fabrici si retaileri. De la lansarea in octombrie 2015 de catre o echipa de software din Iasi, platforma numara 3500 de utilizatori cu transporturi in valoare de 7 milioane de euro si isi doreste sa “inceapa o calatorie in jurul lumii”, scaland afacerea la nivel international.  

 

Echipa eematico a creat in ultimii 2 ani peste 350 de ore de continut de educatie experientiala pentru copii si mai mult de 600 de jucarii si materiale educationale DYI pentru acestia. Cu ajutorul Startarium.Inc, isi doresc sa lanseze o noua divizie de business: propria linie de productie si distributie de jucarii educationale prin care sa scaleze afacerea eematico si sa faca misiunea lor, de educatie prin joaca, accesibila tuturor copiilor.
Fruteria este un startup din Bucuresti care ofera fructe si gustari pentru angajatii companiilor, o afacere care va incheia anul 2017 cu peste 100 de clienti si 400.000 euro cifra de afaceri. Prin participarea in programul Startarium.Inc, echipa Fruteria urmareste consolidarea pozitiei de lider de piata local, dar si dezvoltarea echipei si a modelului de business pentru extindere in alte orase din Romania.

Creatorii NutritIO – asistentul virtual pentru nutritie –  isi propun sa simplifice nutritia prin tehnologie, atat pentru profesionisti (nutritionisti, dieteticieni, instructori de fitness, medici), cat si pentru oameni care vor sa-si schimbe stilul de viata intr-un mod sanatos. In cadrul programului de incubare isi doresc sa obtina know-how pentru dezvoltarea produsului, sprijin si mentorat pentru rafinarea modelului de business si consolidarea afacerii.  

Smart EpiGenetX ofera teste genetice de ultima generatie si un algoritm de interpretare a rezultatelor unic la nivel mondial, precum si consultanta in nutritie, dietetica, genetica si activitate fizica, prin specialisti acreditati in domeniu. Este un startup lansat in 2017 de o echipa de oameni de stiinta, medici si experti in genetica din Romania, care vor beneficia in cadrul Startarium.Inc de sprijin si mentorat pentru consolidarea brandului si a afacerii la nivel international.

Fiecare dintre cele 5 startup-uri admise in programul de accelerare a afacerilor se va bucura de un pachet de beneficii care include:

  • Resurse de crestere a vanzarilor, produsului, capitalului, notorietatii, a echipei si a ecosistemului antreprenorial,
  • Finantare: 6.000 de euro chiar la inceput, acces catre business angels, investitori sau platforma de crowdfunding proprie Startarium,
  • Invatare: de la optimizari pe produs pana la planificare financiara si lansare pe piete internationale, urmeaza 12 luni de crestere si invatare sustinute
CargoPlanning e o platforma unde transportatorii si casele de expeditie pot sa publice si sa gaseasca expeditii, care-i ajuta sa managerieze mai usor cursele si sa optimizeze anumite procese. Practic, e o suita software pentru o companie medie si mare de transport, care sa permita management de comenzi, transmiterea unei cereri de transport, alegerea partenerilor logistice si verificarea expeditiei.
Stefan Matei a fondat CargoPlanning in 2015 in timp ce lucra la firma de software Nima Software Iasi. Avea 4-5 ani de experienta in constructia unor platforme si s-a gandit la o noua provocare. I-a venit ideea de a dezvolta ceva pentru industria transporturilor. Nu pentru ca avea vreo apropiere de camioane si transportul de marfa, ci pentru ca provocarea tehnica era una care putea fi realizata si rezolva o problema. E povestea unei firme de software development care s-a aventurat in lumea produselor, devenind un adevarat startup.
“E un domeniu cu foarte multe variabile. Pana acum industria IT a acceptat sisteme IT foarte rigide, fie ca e vorba de un ERP, fie ca vorbim de o platforma online. Ne-am gandit ca e momentul oportun sa lansam un produs online pe o piata cu mult loc, dat fiind contextul economic”. Problema pe care a trebuit sa o rezolve Stefan si echipa sa a fost faptul ca industria transporturilor nu este una cu proceduri neaparat fixe, ci cu foarte multe variabile. Investitia initiala a fost de aproximativ 60.000 de euro, iar in momentul de fata, la aproape doi ani dupa lansare, CargoPlanning a ajuns aproape de break even doar din venituri proprii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img