marți, 16 aprilie, 2024

Cele mai bune 7 alimente pentru o slabire sanatoasa

Distribuie:

Publicat:

Americanii cheltuiesc aproximativ 30 de miliarde de dolari pe an pentru produse si echipamente de gimnastica care sa ii ajute sa slabeasca si multe dintre acestea nu dau randament. O modalitate mai buna de a pierde in greutate este de a face cumparaturi inteligente. Sunt atat de multe alimente disponibile, care pot stimula metabolismul, ceea ce duce in cele din urma la pierderea in greutate.

Schimbati-va strategia si in 2016 puneti-o in practica. Cea mai buna modalitate de a slabi si de a-ti pastra sanatatea este sa mananci echilibrat, variat si sa faci exercitii zilnic. Iata ce alimente te ajuta sa slabesti sanatos:

1. Uleiul de cocos scade nivelul colesterolului
Uleiul de cocos este usor de adaugat in dieta. Puteti sa il folositi la gatit in locul altor uleiuri sau grasimi si tot isi va pastra calitatile vindecatoare. Ulei de cocos contine o cantitate generoasa de acid lauric, care este una dintre componentele principale din laptele matern. Poate fi folosit nu numai in alimentatie ci si in cosmetica – aplicat pe piele si par.

2. Otetul din cidru de mere este bogat in vitamine
Otetul din cidru de mere este o sursa de minerale si vitamine, dar si enzime care sprijina mecanismele naturale de vindecare ale corpului tau. Otetul poate creste senzatia de satietate, astfel ca veti manca mai putin.

3. Scortisoara regleaza glicemia
Principalul beneficiu al scortisoarei este mentinerea echilibrului glicemiei. Asta ajuta pe termen lung la controlul poftelor alimentare si pastrarea energiei. Potrivit unui studiu, un sfert de lingurita de scortisoara pe zi ajuta la reducerea nu numai a zaharului din sange, dar si a colesterolului si trigliceridelor la persoanele care au diabet de tip 2.

4. Lamaia te ajuta sa elimini toxinele din corp
Lamaile ajuta la eliminarea toxinelor din organism si acest lucru le face utile nu doar pentru cei care vor sa piarda in greutate, ci si pentru cei care vor sa-si pastreze sanatatea. Adauga suc de lamaie in apa pe care o bei sau asociaza acest fruct cu mancaruri sanatoase, cum ar fi somonul sau puiul la cuptor.

5. Ouale te mentin satul mai mult timp
Ouale sunt pline de proteine, care te fac sa te simti satul pentru mai mult timp. Un studiu a aratat ca femeile care au mancat doua oua omleta, impreuna cu doua felii de paine prajita au consumat mai putine calorii in urmatoarele 36 de ore decat femeile care au consumat un mic dejun format dintr-un sandvis – ambele preparate avand acelasi numar de calorii.

6. Catechinele din ceaiul verde ajuta la arderea grasimilor
Ceaiul verde contine antioxidanti numite catechine, iar acestea contribuie la accelerarea metabolismului, precum si arderea grasimilor. Consumul de ceai verde poate ajuta, de asemenea, pentru a reduce colesterolul rau. Consumul regulat ajuta la pierderea in greutate, stimularea metabolismului, precum si reducerea indexului de masa corporala.

7. Consumul moderat de nuci iti da un plus de energie si ajuta la mentinerea greutatii
In general, nucile pot duce la ingrasare. Atunci cand le consumati, cheia este sa le mancati cu moderatie. Cercetarile au aratat ca cei care iau o gustare pe baza de fructe cu coaja lemnoasa au tendinta de a fi mai slabi decat cei care nu o fac.

Potrivit unui studiu, oameii cu greutate normala care au adaugat aproximativ 500 de calorii din nuci, arahide sau migdale au mancat mai putin la cina. Acest lucru a accelerat metabolismul lor cu 11%. Nucile contin acizi grasi omega-3, care ajuta la reducerea riscului de boli de inima.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img