sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cele mai bune alimente care previn cancerul: Împiedică formarea sau răspândirea acestuia

Distribuie:

Publicat:

Cancerul se află pe lista celor mai temute boli, la nivel mondial. Această afecțiune se manifestă prin diferite tipuri și, în funcție de acestea, tratamentul poate fi mai complex sau mai accesibil.

Deși este o boală cumplită, cancerul este influențat, în majoritatea cazurilor, de factori externi. Factorii externi pot fi controlați și, în mod ideal, pot reduce riscul de a dezvolta boala atunci când sunt gestionați în mod corect.

Alimentația este unul dintre factorii importanți în lupta cu cancerul. Anumite alimente pot reduce acest risc datorită nivelului ridicat de nutienți esențiali și antioxidanți.

Alimente care previn cancerul

Turmeric

Este un condiment folosit adesea pentru a oferi un gust puternic anumitor mâncăruri. Culoarea curcumei provine din curcumină, care este un antioxidant puternic. Mii de articole au fost publicate în reviste medicale acest antioxidant.

S-a demonstrat că acest compus ucide celulele tumorale, fiind un aliat important în lupta cu cancerul și prevenirea acestuia. Majoritatea substanțelor care previn cancerul fie împiedică formarea cancerului, fie împiedică răspândirea acestuia. Curcumina este eficientă în ambele cazuri.

Ceapa

Ceapa (din familia de legume Allium, care include și usturoiul și prazul), împreună cu legumele crucifere sunt printre cele mai bune alimente care luptă împotriva cancerului.

Aceasta acționează mai ales împotriva dioxinei, un factor de risc pentru cancer. Dioxina este un tip de toxină care cauzează cancer care se găsește în fumul de țigară, gazele de eșapament, carnea gătită, peștele și lactatele. O lingură de ceapă roșie crudă conține fitonutrienți despre care s-a demonstrat că reduc toxicitatea dioxinei la jumătate, comunică medicine.net.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img