luni, 18 martie, 2024

Cele mai bune fructe pentru diabetici

Distribuie:

Publicat:

In timp ce unele forme de fructe, cum ar fi sucul de fructe, pot fi daunatoare pentru diabet, fructe intregi cum ar fi fructe de padure, citrice, caise si da, chiar mere, pot fi benefice . Dar, la fel ca in cazul oricaror alimente din dieta dumneavoastra cu diabet zaharat, trebuie sa fiti vigilent in ceea ce priveste numarul carbohidratilor si cantitatea de mancare pe care o consumati.

Consumati fructe intregi si evitati siropurile sau fructele prelucrate cu adaos de zahar, care au tendinta de a spori zaharul din sange. Cand aveti diabet zaharat, acesti pasi va vor ajuta sa va mentineti glicemia intr-un interval sanatos, reducand astfel riscul de aparitie a anumitor complicatii ale diabetului zaharat, inclusiv retinopatie diabetica sau leziuni ale nervilor; boala de rinichi; probleme de vedere precum glaucomul sau cataracta; si boli grave care pun in pericol viata, cum ar fi bolile de inima si accidentul vascular cerebral.

Fructele de padure, antioxidanti care lupta impotriva bolilor

Indiferent daca va plac afinele, agrisele sau orice alt tip de fructe de padure, cel mai important este sa le savurati, dar cu masura. Fructele de padure sunt un aliment recomandat pentru diabetici deoarece sunt pline cu antioxidanti, vitamine si fibre. Trei sferturi dintr-o ceasca cu afine proaspete are 62 de calorii si 16 grame de carbohidrati. Daca nu sunteti cel mai mare fan al gustului fructelor de padure, incercati fructe de padure intr-un parfait, alternand straturi de fructe cu iaurt simplu fara grasimi. Astfel, veti face un desert grozav sau un mic dejun potrivit pentru diabet.

Ciresele ajuta la combaterea inflamatiilor

Ciresele sunt o alegere excelenta la o dieta favorabila diabetului. O ceasca are 78 de calorii si 19 g de carbohidrati si poate fi deosebit de buna in combaterea inflamatiei. Ciresele de cultura sunt, de asemenea, pline cu antioxidanti, care pot ajuta la combaterea bolilor de inima. Aceste fructe pot fi achizitionate proaspete, conservate, congelate sau uscate. Dar, din moment ce multe fructe conservate si uscate contin zahar adaugat, care pot creste nivelul zaharului din sange, asigurati-va ca verificati etichetele ambalajului inainte de consumare.

Piersicile sunt excelente pentru metabolism

Piersicile pot fi, de asemenea, incluse in dieta dumneavoastra favorabila diabetului. Piersicile contin vitaminele A si C, potasiu si fibre si sunt delicioase pe cont propriu sau intr-un ceai cu gheata pentru o aroma fructata.

Caise pentru o muscatura bogata in fibre

Caisele sunt o baza dulce de fructe de vara si un plus minunat pentru planul de masa pentru diabet. O caisa are doar 17 calorii si 4 g de carbohidrati. Patru caise proaspete reprezinta o portie si ofera peste 50% din necesarul zilnic de vitamina A. Aceste bijuterii de fructe sunt, de asemenea, o sursa bogata de fibre.

Mere pentru o gustare rapida si bogata in fibre

Un mar pe zi ar putea sa-l tina pe doctor departe. Aruncati unul in geanta sau in punga daca sunteti in miscare; un mar mic este o alegere excelenta de fruct, cu doar 77 de calorii si 21 de carbohidrati. Merele sunt, de asemenea, incarcate cu fibre si sunt o sursa buna de vitamina C. Nu aruncati coaja merelor. Pielea este partea cea mai nutritiva, plina de antioxidanti.

Portocale sunt o sursa de vitamina C suculenta si racoritoare
 
O portocala reprezinta toata vitamina C de care aveti nevoie intr-o zi. Aceasta varianta vine cu doar 15 g de carbohidrati si 62 de calorii. Portocalele contin, de asemenea, folat si potasiu, care pot ajuta la normalizarea tensiunii arteriale. si in timp ce va bucurati de acest tratament suculent, nu uitati ca alte citrice, cum ar fi grapefruitul, sunt, de asemenea, alegeri grozave.

Pere pentru vitamina K si fibra

Deoarece perele sunt o sursa excelenta de fibre si o sursa buna de vitamina K, ele fac un plus intelept in planul de masa pentru diabet. in plus, spre deosebire de cele mai multe fructe, ele se imbunatatesc, de fapt, in textura si aroma dupa ce au fost achizitionate sau culese. Pastrati perele la temperatura camerei pana cand acestea sunt coapte si perfecte pentru a le manca (pot fi apoi depozitate in frigider).

Kiwi pentru potasiu, fibre si vitamina C

Deliciosul kiwi este o sursa buna de potasiu, fibre si vitamina C. Un kiwi mare are aproximativ 56 de calorii si 13 g de carbohidrati, deci este un supliment inteligent pentru dieta dumneavoastra prietenoasa cu diabetul. Kiwi este disponibil la magazin pe tot parcursul anului si poate fi depozitat in frigider pana la trei saptamani. G.T.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img