vineri, 26 aprilie, 2024

Cele mai bune plante care te ajută să dormi

Distribuie:

Publicat:

Adormi greu seara, te trezeşti de câteva ori pe noapte şi apoi ţi-e greu să mai adormi? Nu te îngrijora! Îţi venim într-ajutor cu remedii naturale foarte eficiente împotriva episoadelor supărătoare de insomnie.

Înainte să urmezi tratamente medicamentoase pentru combaterea tulburărilor de somn, ia în considerare aceste soluţii naturale, din plante, care te ajută să te odihneşti mai bine.

 

Infuzie din conuri de hamei

Un aliat al somnului liniştit, de calitate, ceaiul din conuri de hamei te ajută să adormi rapid şi are un efect de durată. În plus, nu are reacţii adverse în comparaţie cu medicamentele contra insomniei. Infuzia se prepară din 2 linguri de conuri uscate şi mărunţite şi 200 ml de apă clocotită. Se lasă la infuzat 10 minute; se bea 1 cană seara, cu 30 de minute înainte de culcare. Remediul este contraindicat în cancer de sân dependent de estrogen, în depresie şi sarcină.

 

Ceai de lavandă 

Dacă insomnia nu-ţi dă pace, un remediu natural eficient este lavanda, plantă care reduce tensiunile psihice şi induce somnul. Pentru aceste efecte, poţi bea de 2-3 ori pe zi ceai de lavandă. Infuzia se prepară din 2 linguriţe de plantă la 250 ml de apă fierbinte; se lasă un sfert de oră la temperatura camerei. Ceaiul poate fi obţinut şi dintr-un plic de plantă la 200 ml de apă clocotită.   

Lavanda este unul dintre cele mai puternice sedative naturale şi te ajută, de asemenea, să elimini toxinele din organism şi să reduci durerile musculare şi de cap.

 

Decoct de valeriană

 

Planta este considerată medicament natural cu acţiune calmantă asupra întregului sistem nervos. Mai precis, valeriana are proprietăţi de a reduce intensitatea stărilor de excitaţie, de a regla palpitaţiile inimii şi de a induce un somn liniştitor. Decoctul se prepară din 1 linguriţă de rădăcină mărunţită la 1 sfert de litru apă, amestec ce se lasă la foc aproximativ 10 minute. Se bea treptat în cursul unei zile sau seara, înainte de culcare. Te va ajuta să ai un somn neîntrerupt.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img