joi, 28 martie, 2024

Cele mai ciudate 10 fobii sexuale

Distribuie:

Publicat:

1. Frica de virgine sau de fete tinere (parthenofobia)
Persoanele care sufera de aceasta fobie, pot avea un atac de panica sau o anxietate severa. In general cei cu parthenofobie nu sunt speriati de contactul sexual cu virginele, ci mai degraba sunt afectati psihic ca fac ceva anormal.

2. Frica de erectie (medorthophobia)
Daca te-ai auzit vreodata spunand: “ejaculeaza departe de mine”, cu siguranta ca suferi de medorthophobia (erectie). Nu este frica de penis, in general, dar este frica de ceva puternic. De aceasta fobie sufera doar femeile.

3. Frica de vise erotice (oneirogmophobia)
Teama de a avea vise erotice este anormala, iar aceste vise sunt o parte ciudata a adolescentei si prima experienta de acest gen a fost jenanta. In SUA, cel putin 83% dintre barbati au avut macar o data un vis erotic, iar in Indonezia procentul este de 97%. La femei, visele erotice sunt mai putin vizibile. Oamenii care sufera de oneirogmophobia, refuza sa mearga la culcare.

4. Claustrofobie sexuala

Este frica de a face sex in interior, in spatii inchise. Desi suna frumos sa faci sex in public nu este tocmai placut sa fii surprins intr-o pozitie compromitatoare pe o banca in parc. Pentru Danielle Vincely, o britanica de 24 de ani, aceasta fobie a dus-o la piederea unei relatii. “Barbatilor le-a placut la inceput ideea de a face sex in public, dar pe parcurs au devenit nemultumiti, mai ales daca ploua sau nu sunt conditiile cele mai bune”, a marturisit tanara.

5. Frica de a se juca cu partenerul/a (malaxophobia)
Cei care sufera de aceasta fobie se tem sa fie mangaiati si dezmierdati. Este un fel de teama de preludiu.

6.  Teama de a vorbi despre sex (Erotophobia)
Barbatii si femeile care sufera de aceasta fobie refuza sa vorbeasca sau sa citeasca despre sex si reactioneaza negativ atunci cand este vorba despre sex explicit. Refuzul de a fi informat despre activitatea sexuala implica o sarcina nedorita sau boli cu transmitere sexuala.

7.  Frica de sarut (philemaphobia)
Aceasta fobie poate proveni dintr-o experienta anterioara. S-ar parea ca exista doua motive pentru care barbatii si femeile se tem de sarut: o experienta negativa din trecut sau o respiratie urat mirositoare si/sau transmiterea de bacterii.

8.  Teama de organele sexuale ale femeii (eurotophobia)
Eurotophobia este aparent destul de comuna si in stransa legatura cu experienta sexuala din trecut. Atingerea sexuala a organelor genitate provoca un sentiment de teama, batai de inima, anxietate.

9.  Frica de nuditate (gymnophobia)
Cei care sufera de gymnophobie nu suporta sa stea dezbracati sau sa-si vada partenerii/partenerele in pielea goala, chiar daca societatea accepta acest lucru. Pentru gymnophobi sa fii gol, inseamna sa fii neprotejat.

10. Frica de a pierde erectia (medomalacuphobia)
Multi barbati au aceasta grija si pentru a-si reincarca bateriile iau cateva inghitituri de tarie. Potrivit medicilor, frica de a pierde erectia poate rezulta in  transpiratie excesiva, greata, uscarea buzelor, ameteala, incapacitate de a vorbi clar, etc.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img