luni, 18 martie, 2024

Cele mai daunatoare alimente pentru metabolism

Distribuie:

Publicat:

Metabolismul incetineste atunci cand imbatranesti. Nu toate produsele alimentare sunt create la fel. in timp ce unele alimente nu schimba metabolismul, altele pot avea un impact negativ sau il pot incetini. Acest lucru inseamna ca abilitatea ta de a arde calorii va scadea, deci nu trebuie sa mananci mult in timpul zilei. insa este posibil sa nu realizezi acest lucru si sa te lupti sa mentii o greutate sanatoasa. Daca vrei sa ai un metabolism normal, exista anumite alimente pe care trebuie sa le eviti. Iata care sunt acestea!

Uleiurile vegetale prelucrate. Uleiurile vegetale, cum ar fi cel de floarea-soarelui sau de rapita, sunt unele dintre cele mai daunatoare alimente pentru metabolismul tau. Acestea sunt surse importante de omega-6, care promoveaza inflamatia. Consumul acestora este corelat cu obezitatea. in plus, acizii grasi omega-6 sporesc rezistenta la insulina. Acesta este un proces prin care corpul uman transforma carbohidratii consumati in grasimi. Grasimile nesanatoase precum unele uleiuri vegetale distrug sistemul endocrin si tiroida. Energia redusa si metabolismul lent apar de obicei dupa consumul de alimente care contin sau se prepara in uleiuri vegetale prelucrate.

Painea alba. Carbohidratii simpli, cum ar fi painea alba, sunt descompusi de organism, deoarece fibrele au fost eliminate in timpul procesarii. Ca rezultat, corpul nu trebuie sa arda calorii suplimentare pentru a descompune astfel de alimente, incetinind astfel metabolismul.

Sarea de mare. Cand vine vorba de cele mai daunatoare alimente pentru metabolism, sarea de mare te poate surprinde. Clorura de sodiu cunoscuta drept sare se ascunde intr-o serie de alimente pe care le consumi. Aceasta creste volumul sangelui, ingreunand functia rinichilor. Atunci cand aceste organe sunt incetinite, rata metabolica este mai lenta. Prin urmare, in loc sa folosesti sarea de mare, poti alege sarea de Himalaya sau cea iodata. Sarea iodata are un efect pozitiv asupra tiroidei si a metabolismului. Fara suficient iod, tiroida nu poate functiona corect, iar corpului tau ii este mai greu sa arda grasimile suplimentare.

Untul de arahide. Untul de arahide are multe beneficii, dar oamenii au tendinta de a manca prea mult. Arahidele ar putea fi sanatoase daca ar fi consumate in cantitati moderate. Cu toate acestea, sunt bogate si in acizi grasi omega-6, pe care majoritatea ii consuma deja. Untul de arahide are adesea o ciuperca numita aflatoxina, care distruge sanatatea intestinala. Iar atunci cand o parte a corpului nu poate functiona corect, restul corpului trebuie sa munceasca mai mult. in consecinta, corpul tau nu poate digera produsele alimentare pentru a asigura metabolismului caloriile esentiale.

Sucul de fructe. Nu doar grasimea din dieta ta este vinovata pentru caloriile suplimentare, ci si zaharul ascuns. Daca bei prea mult suc de fructe, poti incetini metabolismul in cateva moduri: aparitia poftelor alimentare, inflamatie si oboseala. Sucurile de fructe care au prea mult zahar sunt mult mai periculoase pentru organismul tau decat fructul care contine si fibrele din pulpa. Fibrele pot mentine nivelul zaharurilor naturale echilibrat. Fara acestea, zaharurile naturale ajung direct in sange, determinand o crestere a nivelului de zahar din sange. Ca urmare, metabolismul tau este afectat.

Merele obisnuite. stii deja cat de bune sunt merele pentru sanatatea ta. Cu toate acestea, exista un anumit tip de fungicid utilizat pe fructele proaspete si legume, care duce la aparitia kilogramelor in plus. Un fruct proaspat se poate sa nu te ajute sa slabesti. Pentru a evita acest lucru, va trebui sa limitezi expunerea la pesticide prin alegerea variantelor organice. in plus, trebuie sa speli cu atentie toate fructele si legumele inainte de a le consuma. sursa: eva.ro
R.O.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img