vineri, 19 aprilie, 2024

Cele mai intalnite infectii care NU sunt contagioase – Unele dintre ele sunt foarte grave

Distribuie:

Publicat:

Când spui infecție, te gândești imediat la o boală contagioasă. Știai că unele infecții, cum sunt cele ale urechii sau cele urinare, nu sunt contagioase?

Infecțiile contagioase sunt cele care se transmit de la o persoană la alta, dar există multe tipuri de infecții necontagioase, pe care nu le poți lua de la cineva. S-ar putea să iei anumiți germeni atingând suprafețele comune (balustrade, uși de lift, bare din autobuz etc.) sau dacă mănânci alimente contaminate cu bacterii sau virusuri.

Unele boli se răspândesc numai prin intermediul insectelor infectate sau al altor animale, iar în alte cazuri microbii care trăiesc în sau pe corp în mod natural pot începe să se înmulțească necontrolat și să provoace o infecție.

Legioneloza

Este un tip de pneumonie pe care o faci atunci când respiri picături de apă sau inhalezi accidental apă care are bacterii Legionella, care se găsesc în lacuri și pârâuri. De asemenea, oamenii se pot infecta dacă bacteriile pătrund în sistemele de apă și încep să crească acolo, cum ar fi în dușuri, robinete de la chiuvetă sau cadă, în căzile de hidromasaj, încălzitoare de apă sau conducte., potrivit doc.ro

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img