vineri, 29 martie, 2024

Cele mai răspândite reguli-mituri legate de bijuterii

Distribuie:

Publicat:

Cel mai curând ai citit nu doar un articol care conține sfaturi și reguli de urmat despre cum ar trebui să alegi și să asortezi bijuteriile. De fapt, o parte din aceste reguli fac parte din categoria regulilor pe care ar fi bine să le uiți cât mai rapid. Nu, nu ne referim la faptul că trebuie să te bazezi în întregime pe percepții și intuiție atunci când vine vorba de bijuterii. Totodată, mai jos descriem câteva reguli pe care ar trebui să le menții pentru…a nu le aplica niciodată.

<!–[endif]—->

Regulă – #mit nr.1: nu amesteca metalele. De fapt, nu este nici o problemă dacă porți în același timp bijuterii confecționate din metale diferite. De exemplu, nu ar fi o problemă să porți preferata brățară de platină, combinând-o cu un inel de aur. Important este să nu încalci alte reguli de combinare a bijuteriilor. În rest, chiar nu contează asortarea bijuteriilor după criteriul tipului de metal. Cel mai important este să te simți bine. Apropo, o varietate de bijuterii confecționate din diferite metale o găsești pe Le’Ador. Alege bijuteria care îți place și nu-ți mai fă bătăi în privința metalului din care este confecționată.

Regulă – #mit nr.2: verighetele trebuie să se potrivească. Conform acestei reguli, cuplurile ar trebuie să renunțe la individualitate și preferințe personale, nu-i așa? Care ar fi recomandarea noastră în acest sens? Recomandăm cuplurilor să aleagă bijuterii care corespund preferințelor individuale a fiecărui partenere. Dacă totuși doriți ca verighetele să aibă un motiv comun, ați putea merge pe ideea “ecoului” unei verighete în cealaltă. Astfel, verighetele se vor completa reciproc, vor crea un întreg, dar totodată, vor rămâne personalizate.

Regulă – #mit nr.3: cu cât mai mare – cu atât mai bine. Știi ce contează mult mai mult decât dimensiunea? Exact – calitatea. Dacă ai de ales dintre o un diamant mai mic de o calitate superioară și unul mai mare cu o calitate medie, îți recomandăm să faci alegerea în favoarea calității. Chiar dacă primul timp nu vei observa diferența de calitate, fii sigur, o vei observa mai apoi, pe parcurs. Investind în calitate și nu în dimensiune economisești mai mult pe termen lung.

Regulă – mit nr. 4: bijuteriile trebuie să fie neapărat scumpe. Deși achizițiile de bijuterii, în majoritatea cazurilor presupun cheltuieli considerabile, îți recomandăm să mergi la salon cu o sumă pe care îți va fi confortabil să o aloci pentru o asemenea achiziție. Este recomandat să stabilești un anumit interval de preț pentru care ești ok să faci achiziția respectivă. O estimare de buget te va ajuta să găsești bijuteria care va corespunde atât așteptărilor tale estetice, cât și celor financiare. Plus la aceasta, aplicând această abordare vei descoperi că poți achiziționa bijuterie calitativă și cu bugete destul de modeste.

<!–[endif]—->

Regulă – mit nr. 5: bijuteriile achiziționate trebuie să corespundă trendurilor în vigoare. De fapt, tendințele vin și pleacă, dar bijuteriile pe care le achiziționezi acum, va urma să le porți mulți ani înainte. Astfel, este recomandat să te ghidezi reieșind propriile tale preferințe, nu și reieșind din trendurile actuale.

Regulă – mit nr. 6: nu trebuie să porți perle în ziua nunții tale. Nu este bine să porți perle în ziua nunții tale. Un alt mit popular despre bijuterii este că perlele din ziua nunții înseamnă ghinion. Cei care cred în acest mit spun că perlele simbolizează lacrimile pe care o femeie le va vărsa în viitoarea căsătorie. Acest mit susține, de asemenea, că perlele de pe un șir înseamnă că femeia se expune unui șir de probleme în momentul în care spune: „Da”. Totodată, nu există nici o dovadă a faptului că acest lucru ar fi adevărat.

Regulă – mit nr. 7 – dacă îți dorești un diamant cu adevărat valoros, alege dintre cele transparente. Știm cu toții că diamantele transparente sunt considerate a fi cele mai scumpe. Totodată, există diamante colore care au un preț mult mai mare decât cele transparente. Iată și câteva exemple relevante: diamantul albastru, diamantul roz foarte rar și diamantele galbene împrăștiate perpetuu. Datorită rarității lor, aceste diamante sunt foarte valoroase. Cu toate acestea, nici culoarea nu reprezintă aspectul principală care determină valoarea diamantelor. Există alte trei caracteristici care, fiind combinate determină justa valoare a diamantului. Aceste trei caracteristici sunt greutatea în carate, claritatea și tăierea. Împreună cu culoarea, aceste caracteristici sunt numite 4c ale Diamond Grading. Acestea sunt folosite pentru a determina prețul unui diamant.

De multe ori trendurile și stereotipurile ne determină să acționăm într-un anumit mod deoarece “așa se cuvine”. Totodată, unele reguli chiar există pentru a fi încălcate. În acest sens, te poți simți liber să neglijezi regulile descrise mai sus deoarece acestea chiar nu fac nimic altceva, decât să-ți limiteze preferințele. Nu renunța la propriile deprinderi de alegere și utilizare a bijuteriilor exact atât timp, cât nu sunt încălcate reguli cu adevărat importante.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img