vineri, 26 aprilie, 2024

Cele11 secrete ale oamenilor carismatici

Distribuie:

Publicat:

Unii oameni, chiar daca nu au bani multi, relatii sau un exterior deosebit, emana intotdeauna energie si incredere in sine. Ei sint intotdeauna in centrul atentiei. Anume catre aceste persoane noi veni pentru ajutor, sfat sau sustinere.

Ce ii face pe acestia atit de atragatori?

Trevis Bradbury considera ca ei se deosebesc prin increderea in sine: acesti oameni nu trebuie sa demonstreze permanent ceva cuiva. Ei pur si simplu urmeaza niste reguli simple, pe care poate sa le urmeze oricine vrea sa devina atragator.

1.Trateaza cu respect orice persoana
Nu conteaza cu cine discuta: cu cel mai important client sau cu un vinzator din supermarket – ei sint intotdeauna respectuosi. Daca veti fi dur cu cineva de fata cu interlocutorul, pe care il tratati cu respect, aceasta va reduce la zero toate eforturile Dvs. Oamenii atragatori constientizeaza ca ei nu sint mai buni decit altii si ii respecta pe toti.

2. Respecta „regula de platina”
Regula de aur: „Poarta-te cu oamenii asa cum ai dori sa se poarte ei cu tine”, are un neajuns. Aceasta presupune ca toti au nevoie de una si aceeasi. insa noi sintem diferiti: cineva are nevoie de recunoastere in societate, altcineva nu vrea sa fie in centrul atentiei. Iar regula de platina: „Trateaza persoanele asa cum ar dori sa fie tratate” – tine cont de particularitatile fiecaruia. Vrei sa fiti pe placul oamenilor – schimbati-va atitudinea pentru ca toti sa se simta confortabil.

3. Nu le plac discutiile sterile
Discutiile sterile nu trezesc emotii, oamenii raspund mecanic, iar asa nu veti cistiga simpatia lor. Chiar si cea mai sterila discutie poate deveni mai profunda, daca veti pune citeva intrebari, la care oamenii vor raspunde cu interes. Interesul firesc trezeste intotdeauna simpatie.

4. Se focuseaza pe oameni, dar nu pe altceva
Aceste persoane se intereseaza in primul rind de cei din jur si nu pierd timpul doar pentru ei. ei nu se gindesc daci sint pe placul oamenilor, de ceea, au comportament firesc, liber. Pur si simplu lasati la o parte smartphone-ul si acordati atentie interlocutorului. Concentrati-va asupra discutiei, puneti intrebari si aceasta va avea efect.

5. Nu se straduiesc prea mult sa placa
Nu face sa va laudati in discutii cu alte persoane. Oamenii atragatori nici nu se gindesc la asta. Ei inteleg ca eforturile de a place se arunca in ochi.

6. Ei vad diferenta intre opinie si fapte
Ei isi mentin cumpatul in timpul discutiilor aprinse. Nu se tem sa-si expuna parerea, dar, totodata, dau de inteles ca aceasta nu e un fapt implinit, ci doar o opinie. Trebuie sa intelegeti ca in jur sint foarte multi oameni destepti, care au opiniile lor.

7. Ei sint firesti
Ei sint asa cum sint. Toti sint atrasi de oamenii sinceri, in care poti avea incredere. Nimeni nu iubeste fatarnicia.

8. Sint onesti
Sa fii intotdeauna onest nu e atit de simplul. Pentru aceasta trebuie sa nu vorbiti de rau oamenii si sa procedati intotdeauna asa cum trebuie. Aceasta poate uneori ofensa, dar este o cale corecta.

9. Ei zimbesc
Oamenii copiaza inconstient limbajul gesturilor interlocutorului. Daca doriti sa fiti agreat, pur si simplu zimbiti in timpul discutiei. Veti vedea cum interlocutorul va zimbi si el.

10. Ei se straduiesc sa arate bine (dar nu exagerat)
Asemenea oameni inteleg ca sa arate bine pentru altii este la fel de important ca sa faca curatenie in apartament inainte de venirea oaspetilor. Este un semn de respect. Dar nu trebuie sa va axati prea mult asupra aspectului exterior.

11.Ei iubesc viata
Ei nu se plictisesc niciodata, viata pentru ei este o aventura si ei doresc ca cei din jur sa faca parte din ea. Aceasta nu inseamna ca ei nu au probleme. Pur si simplu, ei le privesc ca pe niste greutati temporare. Daca ceva merge prost, ginditi-va ca ziua de miine va fi mai buna decit cea de azi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img