vineri, 19 aprilie, 2024

Celebrul fotograf Terry O’Neill a murit

Distribuie:

Publicat:

Celebrul fotograf Terry O’Neill a murit. Este doliu în lumea artei. Terry O’Neill, celebrul fotograf birtanic, a murit la vârsta de 81 de ani.

O’Neill s-a făcut remarca în special datorită colaborării cu formaţiile The Beatles şi The Rolling Stones. Activitatea lui O’Neil a contribuit la definirea revoluţiei culturale Swinging Sixties în Regatul Unit.

A suferit multă vreme în urma cancerului la prostată şi a fost prezent la ceremonie în scaun cu rotile.

Anunţul decesului a fost făcut de către un purtător de cuvânt al Iconic Images, care reprezintă arhiva fotografică impresionantă a lui Terence ‘Terry’.

„Terry a fost o persoană de excepţie, spirit ager şi fermecător. Orice persoană care a fost suficient de norocoasă să-l cunoască sau să lucreze cu el poate confirma generozitatea şi modestia care îl caracterizau”, a declarat acesta.

Fotografiile sale „legendare” vor rămâne „pentru totdeauna imprimate în amintirea, inimile şi minţile noastre”, a adăugat el.

Una dintre cele mai recente apariţii publice ale fotografului a fost în cadrul unei ceremonii organizată în luna octombrie la Palatul Buckingham. Acesta s-a numărat printre personalităţile înnobilate de ducele de Cambridge.

Terry O’Neill a fost numit Comandor al Ordinului Imperiului Britanic (CBE) datorită serviciilor aduse fotografiei.

El a declarat cu această ocazie că titlul primit „depăşeşte orice mi s-a întâmplat în viaţă”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img