joi, 25 aprilie, 2024

Centrul de Ingrijire si Asistenta a Persoanelor Varstnice din Husi, in proces de restructurare

Distribuie:

Publicat:

 

Luni, 10 decembrie, prefectul judetului Vaslui a condus Sedinta Comitetului Consultativ pentru Problemele Persoanelor Varstnice Vaslui, unde invitata a fost si Mirela Modoranu, coordonator serviciu in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui, care a vorbit despre principalele servicii si asistenta oferite de institutie persoanelor varstnice.

 

DGASPC Vaslui ofera servicii de tip rezidential prin Centrul de Ingrijire si Asistenta a Persoanelor Varstnice Husi si Centrul de la Giurcani, comuna Gagesti, dar si ingrijiri la domiciliu.

 

Aceasta a precizat ca locurile din centrele pentru batrani nu pot acoperi toate solicitarile.

 

Centrul de la Husi este in proces de restructurare, pentru a nu pierde autorizatia de functionare.

 

“La Husi avem in total 103 locuri dar, in prezent, mai sunt in centru doar 63 de beneficiari. Noi am primit la inceputul acestui an un avertisment din partea Directiei pentru Sanatate Publica (DSP) Vaslui, prin care ni s-a stabilit mai multe masuri de indeplinit. In cazul in care nu realizam masurile vom pierde autorizatia de functionare. Tocmai de aceea, am trecut la implementarea unui plan de restructurare. Astfel, 30 de persoane in varsta cu handicap au fost transferate la Centrul de Ingrijire si Asistenta Barlad, iar alte persoane au fost mutate la centrul privat din Valea Silistei, comuna Solesti. Cladirea centrului de la Husi este foarte veche, iar unele masuri solicitate de DSP nu vor putea fi indeplinite”, a declarat Mirela Modoranu.

 

Tot reprezentanta DGASPC Vaslui a precizat in sedinta de la Prefectura ca :

 

”In vederea prevenirii institutionalizarii, serviciul de ingrijire la domiciliu se va extinde prin cresterea numarului de ingrijitori care sa ofere servicii unui numar mai mare de persoane varstnice dependente si angajarea de personal de specialitate. O alta masura intreprinsa este asigurarea de programe de instruire si formare profesionala pentru personalul din centrele de asistenta pentru persoanele varstnice” , a mai spus Mirela Modoranu.

DGASPC Vaslui a demarat o serie de negocieri pentru a prelua unele spatii din cadrul fostului Spital Orasanesc Negresti, in asa fel incat sa poata fi transferati cei 63 de beneficiari ramasi la Husi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img