marți, 16 aprilie, 2024

Cercetătorii americani recomandă: Legumele care te ajută în lupta cu depresia

Distribuie:

Publicat:

Un nou studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Pennsylvania, SUA, susține că există o asociere între consumul de ciuperci în fiecare zi și o probabilitate mai mică de a experimenta depresie.

Cercetătorii de la Colegiul de Medicină al Universității din Pennsylvania, SUA, au cercetat potențialele beneficii pentru sănătate ale consumului de ciuperci. Aceștia au publicat al treilea studiu care a descoperit o asociere între consumul de ciuperci și riscul de moarte prematură.

Ei susțin că persoanele care mănâncă cantități moderate de ciuperci ar fi mai puțin susceptibile de a experimenta depresie. S-au efectuat puține cercetări asupra posibilelor proprietăți antidepresive ale ciupercilor. Studiile anterioare au fost mici studii clinice care au implicat mai puțin de 100 de participanți.

La studiul, publicat în Journal of Affective Disorders, au participat 24.699 de voluntari care au completat chestionare de două ori despre toate alimentele pe care le consumaseră în ultimele 24 de ore. Cercetătorii presupun că proprietățile antidepresive ale ciupercilor pot fi legate de compuși specifici prezenți în ciuperci. Autorul principal al studiului, Djibril Ba, sugerează că ”ciupercile sunt cea mai mare sursă dietetică de aminoacid ergotioneină – un antiinflamator, care nu poate fi sintetizat de oameni. Având niveluri ridicate de acest lucru poate reduce riscul de stres oxidativ, care ar putea reduce și simptomele depresiei”.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img