vineri, 26 aprilie, 2024

Cercetătorii de la Harvard recomandă: Cum îți poți prelungi viața cu 10 ani

Distribuie:

Publicat:

Un studiu Harvard arată cum ne putem prelungi viața cu 10 ani. Care sunt obiceiurile sănătoase și care sunt cele nocive, ce ar trebui să facem să trăim mai mult.

Un studiu Harvard a descoperit „secretele” care ne prelungesc viața cu 10 ani sau chiar mai mult. Potrivit studiului realizat de cercetătorii Școlii T.H. Chan de Sănătate Publică din cadrul Universității Harvard, „secretele” sunt obiceiuri sănătoase.

Cele cinci secrete sănătoase sunt la îndemâna oricui, dar fiecare decide dacă vrea sau nu să trăiască mai mult. Fiecare are propria motivație, inclusiv pentru obiceiurile nesănătoase.

Fumatul

Ei bine, da, oamenii de știință de la Harvard au amintit și obiceiurile nesănătoase. Firește, unul dintre aceste este fumatul. Poate că ne plăcea reclama cu acel cowboy și calul său, dar…

Iar fumatul nu doar că ne poate scurta viața, dar ne și îmbătrânește. Asta pe lângă alte boli pe care le riscăm dacă fumăm.

De altfel, pe măsură ce riscurile asupra sănătății devin tot mai aparente, oamenii din toată lumea continuă să fie avertizați de cercetători și comunitatea medicală cu privire la efectele grave ale fumatului, precizează CNBC citând studiul Harvard.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img