joi, 25 aprilie, 2024

Cercetatorii au ajuns la o concluzie cel putin neaşteptata. Ce se intampla daca stai mult pe Facebook

Distribuie:

Publicat:

Potrivit unui nou studiu, publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), timpul petrecut pe platforme online precum Facebook poate fi asociat cu o viata mai lunga, informeaza nytimes.com.

Studiul afirma ca efectele medicale ale activitatilor de socializare online reflecta in mare parte beneficiile pe care viata sociala reala le are asupra sanatatii, scrie One.ro.

„Am descoperit ca oamenii care au mai multi prieteni online sunt mai putin expuşi in fata riscului de deces subit in comparatie cu oamenii neconectati la internet. Aceasta dovada contrazice teoriile potrivit carora retelele de socializare au un impact negativ asupra sanatatii”, au precizat autorii studiului.

Metodele folosite in acest studiu sunt prezentate pe larg in noul studiu şi au fost aprobate de trei universitati şi consilii federale de evaluare. Insa scepticii spun ca platforma online Facebook a fost implicata in realizarea studiului. William Hobbs, in varsta de 29 de ani, care face studii postdoctorale la Universitatea Northeastern, a lucrat in compania Facebook, in departamentul de cercetare, in 2013. Un alt autor al studiului, Moira Burke, a lucrat şi ea in departamentul de cercetare al companiei Facebook.

Un comunicat de presa emis de Universitatea San Diego din California a intarit aceasta opinie: „Studiul confirma ceea ce oamenii de ştiinta ştiau deja de multa vreme despre lumea offline: Oamenii care dispun de o retea sociala mai puternica traiesc mai mult”.

Cercetarea s-a bazat pe 12 milioane de profiluri de pe retelele de socializare puse la dispozitia autorilor de compania Facebook, dar şi pe inregistrari medicale furnizate de California Department of Health. Studiul a descoperit ca „utilizarea moderata” a platformei Facebook a fost asociata cu o rata a mortalitatii mai scazuta şi ca primirea unui numar mare de cereri de imprietenire este corelata cu o mortalitate mai redusa. In schimb, expedierea unui numar mare de cereri de imprietenire nu a fost asociata cu o mortalitate mai mica.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img