joi, 18 aprilie, 2024

Cercetatorii avertizeaza: De ce nu e bine sa iei antiinflamatoare inainte de a te vaccina anti-COVID-19?

Distribuie:

Publicat:

Vaccinurile anti-COVID-19 te protejează atât de boală, cât și de posibilele reacții de termen lung ale bolii, care pot ține până la câteva luni de zile. La fel ca orice alt vaccin, și acest tip de vaccinuri pot da reacții adverse, cum ar fi dureri la locul injectării, febră, frisoane, stare de oboseală, de slăbiciune sau dureri de cap.

Potrivit specialiștilor, toate aceste simptome sunt semne ale formării corespunzătoare al unui răspuns imun eficient, deci nu trebuie să-ți faci griji. Practic, aceste reacții adverse indică faptul că vaccinul instruiește sistemul imunitar să recunoască și să atace virusul SARS-CoV-2, responsabil pentru COVID-19, în cazul în care intră în contact cu acesta.

Deși unele reacții adverse date de vaccin sunt asemănătoare cu simptomele bolii COVID-19, vaccinurile anti-COVID-19 nu te pot infecta cu virusul și în niciun caz nu te vor face contagios. Pentru majoritatea persoanelor, reacțiile adverse ale vaccinului sunt ușoare sau moderate și nu țin mai mult de o zi sau două.

Cu toate acestea, pentru unele persoane, reacțiile adverse pot fi puțin mai intense, manifestându-se ca o gripă ușoară și pot influența randamentul persoanelor la sarcinile de zi cu zi. Pentru a ameliora simptomele de gripă, cum ar fi nasul congestionat, durerile de cap, frisoanele și starea de slăbiciune, persoanele vaccinate au tendința să consume medicamente precum analgezice, antitermice și antiinflamatoare. Cu toate acestea, unii specialiști avertizează că aceste medicamente pot interacționa cu vaccinul și reduce eficacitatea acestuia, scrie doc.ro.

COntinuare pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img