vineri, 29 martie, 2024

Cercetatorii recomanda ciocolata in sarcina. Vezi care este doza si cum te ajuta aceasta

Distribuie:

Publicat:

Gravidele nu trebuie sa se abtina de la ciocolata in timpul sarcinii. Un studiu prezentat la cea mai recenta intalnire a Societatii de Medicina Materno-Fetala din Atlanta a dezvaluit faptul ca 30 de grame de ciocolata consumate in fiecare zi ar putea avea un efect benefic asupra dezvoltarii intrauterine a fatului.

Pana acum, gravidele erau sfatuite sa nu faca abuz de ciocolata in timpul sarcinii, din cauza continutului bogat in zahar si cofeina. Totusi, spun cercetatorii, un consum moderat de ciocolata ar putea avea efecte benefice, pentru ca aceasta contine flavonoide, substante care au fost asociate de-a lungul timpului cu un risc scazut de afectiuni cardio-vasculare si cu un nivel scazut de colesterol.

De altfel, spun cercetatorii, cu cat ciocolata este mai neagra, cu atat mai multe flavonoide contine. Consumul moderat de ciocolata in timpul sarcinii ar putea reduce riscul de preeclampsie – o afectiune in care tensiunea arteriala a gravidei creste, iar fluxul de sange care alimenteaza fatul este redus.

in cadrul studiului, au fost analizate 129 de gravide, aflate in saptamanile 11-14. Toate sarcinile au fost cu fat unic. Toate femeile au fost monitorizate pentru a observa dezvoltarea intrauterina a fetilor, fluzul de sange, riscul de preeclampsie si hipertensiunea.
Dupa 12 saptamani in care au consumat zilnic cate 30 de grame de ciocolata, rezultatele analizelor au aratat ca dezvoltarea intrauterina a fetilor era mult imbunatatita. De aceea, medicii le recomanda femeilor insarcinate sa consume, cu moderatie, putina ciocolata in fiecare zi.

10 grame de ciocolata neagra pe zi le sunt recomandate si celor care sufera de hipertensiune arteriala, a aratat un studiu realizat in Australia.

sursa: jurnalul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img