joi, 28 martie, 2024

Cercetatorii solicita incetarea temporara a pescuitului de cod si de hering in vestul Marii Baltice

Distribuie:

Publicat:

 

Oamenii de ştiinţă de la Centrul Geomar Helmholtz pentru Cercetări Oceanice din Kiel au cerut interzicerea temporară a pescuitului de cod și de hering în vestul Mării Baltice, potrivit rador.ro.

Potrivit cercetătorilor marini, stocurile de pești sunt atât de mici, încât descendenții sunt în pericol acut. Centrul Geomar Helmholtz pentru Cercetări Oceanice menționează drept motiv pentru acest fapt pescuitul excesiv timp de zeci de ani. În plus, stocurile mici sunt extrem de slab pregătite pentru schimbările climatice. Iarna neobișnuit de caldă a făcut ca majoritatea peștilor să apară prea devreme, înainte ca hrana să fie disponibilă. În patru din ultimii cinci ani, codul a fost complet sau aproape complet absent. La hering, potrivit cercetătorilor, descendenții au fost cu mult sub media anilor precedenți şi continuă să scadă.

În primăvară, Centrul Geomar Helmholtz și pescarii profesioniști au investigat succesul reproducerii codului și heringului în fiordul Kiel. Miniștrii agriculturii din UE se vor întâlni luna aceasta și vor decide cu privire la cotele de captură pentru 2021.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img