News Flash:

CEREMONIE ISTORICA la Vatican: Papa Francisc i-a sanctificat pe Ioan al XXIII-lea si Ioan Paul al II-lea: "Au fost doi oameni curajosi". Sute de mii de oameni au asistat la mesa in aer liber

27 Aprilie 2014
1657 Vizualizari | 0 Comentarii
Ceremonia de sanctificare a papilor Ioan Paul al II-lea si Ioan al XXIII-lea, doua dintre cele mai importante personalitati ale Bisericii Catolice, a inceput, duminica, in piata Sf. Petru din Vatican.

 Papa Francisc a spus ca cei doi noi sfinti catolici Ioan Paul al II-lea si Ioan al XXIII-lea au fost "doi oameni curajosi", care "au cunoscut tragedii, dar care nu au fost zdrobiti de acestea", informeaza AFP.

Ioan al XXIII-lea si Ioan Paul al II-lea au fost "doi oameni curajosi" care "il vedeau pe Iisus in orice persoana suferinda", a continuat Jorge Bergoglio in scurta lui predica, rostita dupa ce a ascultat Evanghelia psalmodiata in latina si apoi in greaca, la Vatican.

Papa Francisc a adus un omagiu celor doi noi sfinti catolici pentru apropierea lor de conditia umana: "Preoti, episcopi, papi ai secolui al XX-lea, ei au cunoscut tragedii, dar nu au fost zdrobiti de acestea. In ei, Dumnezeu era mai puternic. Mai puternica era in ei si mila lui Dumnezeu".

"In acesti doi oameni, contemplativi ai ranilor lui Hristos si martori ai milei Sale, se afla o speranta vie, o bucurie nerostita si glorioasa", a declarat actualul suveran pontif in timpul mesei celebrate imediat dupa ceremonia de sanctificare din piata Sf. Petru din Vatican.

Totodata, papa Francisc a insistat pe faptul ca "Ioan Paul al II-lea a fost un papa al familiei".

"El insusi a spus intr-o zi ca i-ar placea ca lumea sa isi aminteasca de el ca de un papa al familiei", a spus papa Francisc.

"Imi place sa subliniez acest lucru in conditiile in care noi mergem pe un drum sinodal despre familie si cu familii" (doua reuniuni ale episcopilor catolici sunt convocate in 2014 si 2015 pe acest subiect, n.r.), a adaugat papa Francisc, care acorda apararii familiei traditionale o mare importanta.

Evocand "prima comunitate a credinciosilor din Ierusalim" in care "traia spiritul Evangheliei, adica iubirea, mila, in simplitate si fraternitate", actualul papa a spus ca Ioan al XXIII-lea si Ioan Paul al II-lea au contribuit "la restaurarea si actualizarea Bisericii, potrivit fizionomiei sale de origine", prin Conciliul Vatican II, desfasurat intre 1962 si 1965, pe care papa italian l-a initiat.

"In convocarea Conciliului, Ioan al XXIII-lea a aratat o delicata blandete a Spiritului Sfant, s-a lasat condus de acesta si a fost pentru Biserica un pastor, un ghid. Acesta a fost marele serviciu pe care el l-a facut Bisericii Catolice", a rezumat papa Francisc.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1497 (s) | 34 queries | Mysql time :0.059705 (s)