marți, 23 aprilie, 2024

Certificatele verzi reintroduse la granițele Franței. Măsurile luate de autorități

Distribuie:

Publicat:

Din cauza creșterii mari de îmbolnăviri de COVID-19 din ultima perioadă, guvernul din Franța pregătește un proiect de lege care ar putea introduce certificate verzi la granițele țării. Mai mult, ministrul Sănătății a recomandat purtarea măștilor în mijloacele de transport în comun.

Chiar astăzi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a spus că se aşteaptă la "niveluri ridicate" de cazuri de COVID-19 în această vară. Franța pregătește deja primele măsuri pentru a opri răspândirea rapidă a bolii.

Franța va reintroduce certificatele verzi

Guvernul francez ia deja măsuri de precauție. Potrivit stiridiaspora.ro, legislația propusă ar putea cere călătorilor cu vârsta de peste 12 ani să arate o dovadă că s-au vaccinat împotriva Covid, că au un test PCR recent negativ sau că s-au imunizat suficient în urma contractării virusului pentru a putea intra în Franța. Și personalului din serviciile de transport, li s-ar putea cere să dețină un certificat verde valid. De asemenea, guvernul dorește să înființeze un comitet pentru monitorizarea și anticiparea riscurilor pentru sănătate. Acesta va fi integrat în Ministerul Sănătății și Ministerul Cercetării și va oferi recomandări în mod direct Adunării Naționale și Senatului.

Anunțul Oranizației Mondiale a Sănătății

Aproape toate ţările europene prezintă un număr în creştere al cazurilor de infectare, Portugalia, Luxemburg, Franţa, Grecia, Cipru, Germania şi Austria având cea mai mare incidenţă.

"Sperăm că programele importante de vaccinare pe care majoritatea statelor membre le au în vigoare, dar şi infectările anterioare, vor însemna că vom evita cele mai grave consecinţe pe care le-am văzut mai devreme în pandemie. Trebuie să continuăm să urmărim virusul pentru că dacă nu facem acest lucru devenim din ce în ce mai orbi la modurile de transmitere şi la evoluţia (lui). Imunitatea ridicată a populaţiei şi alegerile făcute pentru a reduce riscul pentru persoanele vârstnice vor fi cheia pentru prevenirea unei mortalităţi suplimentare în această vară", a declarat directorul OMS Europa.

Organizația Mondială a Sănătății îi sfătuiește pe cei care au simptome specifice COVID-19, să continue să se autoizoleze. Să verifice dacă vaccinările lor sunt la zi şi să poarte mască în locurile aglomerate.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img