joi, 18 aprilie, 2024

Cetățean din Republica Moldova oprit la frontieră, încercând să intre ilegal în România pe la Falciu 

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Fălciu au depistat și reținut un cetățean din R. Moldova care a încercat să intre ilegal în România, traversând înot râul Prut, cu intenţia de a ajunge în Austria.

În data de 18 octombrie a.c., în jurul orei 10.30, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Fălciu-I.T.P.F. Iaşi au fost informați, de către o persoană de sprijin, că pe malul românesc al râului Prut, pe direcția localității Fălciu, a fost observat un bărbat, care avea un rucsac în spate și care se deplasa către digul de protecție. 

În cel mai scurt timp, poliţişti de frontieră din cadrul sectorului s-au deplasat în zonă şi au reținut bărbatul în cauză. Deoarece bărbatul era vorbitor doar de limbă rusă și nu deținea documente prin care să poată proba intrarea legală în România, a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Fălciu în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor.

În urma verificărilor efectuate și cercetării la fața locului, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbatul are cetățenie Republica Moldova, este în vârstă de 43 de ani și că a trecut înot râul Prut, încercând să intre ilegal în România. Bărbatul a mai declarat că intenţiona să ajungă în Austria, unde să-şi găsească un loc de muncă și că a ales să treacă ilegal frontiera de stat deoarece nu posedă documente legale pentru trecerea frontierei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

În baza Acordului de Readmisie, bărbatul a fost preluat de autorităţile de frontieră din R. Moldova în vederea continuării cercetărilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img