miercuri, 17 aprilie, 2024

Cetățeni turci, cu documente false, opriți la controlul de frotiera din Vama Albita

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la doi bărbați cu cetățenie turcă, care au prezentat la controlul de frontieră pașapoarte false pentru a putea ajunge în Spaţiul Schengen.

În data de 01 octombrie a.c., în jurul orei 17.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru a intra în ţară, ca pasageri într-un autocar cu destinația Germania, doi cetățeni turci în vârstă de 31, respectiv 32 de ani.

La controlul de frontieră, cei doi tineri au prezentat pașapoarte eliberate de autoritățile din Turcia.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control au fost efectuate verificări specifice, în urma cărora polițiștii de frontieră au stabilit că pașapoartele prezentate la control nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind false. 

Cu privire la cele constatate, bărbații au declarat că au procurat documentele descoperite la controlul de frontieră în R.Moldova prin intermediul unui conațional și că intenționau să ajungă cu ajutorul lor în Germania.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cele două cauze sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img