joi, 28 martie, 2024

Cetatean ucrainean depistat la volan sub influenta bauturilor alcoolice

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați- rutier au depistat la controlul de frontieră un cetăţean ucrainean care conducea un automarfar deşi era sub influenţa băuturilor alcoolice.

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați  rutier – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei pentru a intra în țară, cetăţeanul ucrainean R.D., în vârstă de 39 de ani, care conducea un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor și o semiremorcă, ambele înmatriculate în Ucraina. 

“Cu ocazia efectuării controlului, colegii noștri au constatat că bărbatul emana halenă alcoolică. Astfel, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, cetăţeanul ucrainean a fost testat cu un aparat alcooltest, de către lucrători din cadrul Serviciului Rutier Galați, rezultând o concentraţie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. „ declara Madalina Carp din cadrul S.T.P.F. Galati

În vederea prelevării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, bărbatul a fost condus la Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Apostol Andrei” din Galați.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img