News Flash:

CFR a intrat in GREVA

22 Septembrie 2015
1646 Vizualizari | 1 Comentarii
Sindicalistii din domeniul feroviar se vor afla in perioada 22-24 septembrie, respectiv marti, miercuri si joi, in greva de tip japonez, o decizie referitoare la declansarea unei greve generale pe 1 octombrie a.c. urmand sa fie luata in cursul zilei de miercuri, a declarat luni, Iulian Mantescu, presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva (FML).

'Marti, miercuri si joi, membrii nostri de sindicat se vor afla in greva generala de tip japonez, purtand o banderola alba la mana in semn de protest fata de nesolutionarea revendicarilor pe care le au. O decizie referitoare la declansarea grevei generale pe 1 octombrie o vom lua in cursul zilei de miercuri, dupa intalnirea pe care i-am solicitat-o ministrului Transporturilor, Iulian Matache. Oamenii sunt foarte nemultumiti de conditiile munca si de aceea autoritatile trebuie sa identifice rapid solutii pentru solutionarea problemelor sindicale', a spus Iulian Mantescu, dupa intalnirea pe care a avut-o, luni, cu reprezentantii ministerului.

Feroviarii doresc semnarea Contractului Colectiv de Munca (CCM) pana cel tarziu pe 30 septembrie 2015, dar si o crestere salariala de cel putin 10%.

Sindicalistii solicita, totodata, acordarea de tichete de masa pentru toate zilele lucratoare, acordarea de vouchere de vacanta incepand cu 1 ianuarie 2016 si o politica de personal care sa asigure functionarea in bune conditii a acestui domeniu 'legat direct si explicit de siguranta nationala'.

sindicalistii domeniul feroviar 22-24 septembrie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0868 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025225 (s)