News Flash:

CHEVRON a cumparat gazul de sist de la PUIESTI cu 57 de biciclete

17 Aprilie 2014
1533 Vizualizari | 0 Comentarii
Chevron a facut cadou, prin intermediul unei fundatii, 57 de biciclete elevilor din Puiesti (Vaslui), unde a obtinut autorizatie de construire pentru amplasarea unei sonde de explorare a gazelor de sist, in actiune fiind implicata si conducerea scolii, care a stabilit ce elevi vor primi darurile.

 Un numar de 57 de elevi din comuna vasluiana Puiesti au primit cadou biciclete si echipamente de protectie de la compania Chevron "pentru a avea cu ce ajunge la scoala", in cadrul unui proiect intitulat "Acces la educatie".

Reprezentantii companiei petroliere sustin ca nu s-au ocupat in mod direct de distribuirea acestor biciclete, insa au sprijinit financiar actiunea derulata de o fundatie dinIasi.

"Chevron s-a alaturat organizatiei locale Procons, in proiectul «Acces la educatie». Aceasta initiativa sprijina accesul la educatie al copiilor din zonele rurale, unde transportul pana la scoala este dificil, prin oferirea de biciclete si echipamente de protectie. Suntem incantati sa participam in Puiesti la imbunatatirea accesului la educatie pentru elevii dedicati studiului", se arata intr-un comunicat transmis, miercuri, de reprezentantii Chevron Romania.

 In actiunea finantata de compania petroliera a fost implicata si conducerea scolii din localitatea Puiesti, care a stabilit nominal elevii care sa primeasca bicicletele. Trierea copiilor s-a facut in functie de distanta dintre domiciliu si unitatea de invatamant, precum si in functie de rezultatele la invatatura.

La inceputul acestei luni, Chevron a obtinut de la Consiliul Judetean Vaslui autorizatia de construire pentru sonda de explorarea a gazelor de sist care urmeaza sa fie amplasata in extravilanul localitatii Puiesti. Eliberarea autorizatiei de construire la Puiesti s-a facut dupa ce Chevron obtinuse, in 30 ianuarie 2014, acordul de mediu pentru explorarea gazelor de sist in extravilanul localitatii. Compania petroliera a depus solicitarea pentru obtinerea acordului de mediu la Puiesti in toamna anului trecut, iar in 20 decembrie a avut loc si dezbaterea publica pe marginea proiectului, intrunirea desfasurandu-se printre huiduieli si fluieraturi ale localnicilor si activistilor de mediu.

Sonda de explorare a gazelor de sist de la Puiesti va fi amplasata la 1,4 kilometri de cea mai apropiata localitate si la 300 de metri fata de paraul Tutova. Suprafata luata in concesiune de compania petroliera este de aproximativ doua hectare.

Societatea Chevron Romania mai detine alte trei acorduri de mediu in judetul Vaslui, obtinute in urma cu un an, pentru explorarea gazelor de sist in localitatile Silistea - Pungesti, Paltinis - Bacesti si Popeni - Gagesti. De asemenea, compania petroliera a obtinut, in baza acordului de mediu si a altor avize de la alte autoritati, si prima autorizatie de construire pentru amenajarea platformei pe care a fost amplasata, tot in aceasta luna, si sonda de explorare de la Silistea - Pungesti. Autorizatia a fost acordata de Consiliul Judetean Vaslui la inceputul lunii octombrie 2013, lucrarile de amenajare a platformei fiind incepute efectiv in 2 decembrie 2013.chevron puiesti vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Adauga anunt gratuit

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1549 (s) | 34 queries | Mysql time :0.039788 (s)