News Flash:

Chevron are VERDE la explorarea gazelor de sist si de la TRIBUNALUL IASI

8 Iulie 2014
1576 Vizualizari | 0 Comentarii
Tribunalul Iasi a respins cererea Grupului de Initiativa a Societatii Civile Barlad de suspendare a efectelor acordurilor de mediu obtinute de Chevron in Vaslui pentru explorarea gazelor de sist, astfel incat compania petroliera isi poate desfasura in continuare activitatea in judet.

 Grupul de Initiativa a Societatii Civile (GISC) Barlad a pierdut procesul intentat in 2013 Agentiei de Protectie a Mediului (APM) Vaslui si companiei Chevron Romania, prin care solicita suspendarea efectele acordurilor de mediu pentru explorarea gazelor de sist in localitatile Silistea - Pungesti, Popeni - Gagesti si Paltinis - Bacesti.

Astfel, Tribunalul Iasi, acolo unde s-a judecat procesul dupa stramutarea acestuia de la Tribunalul Vaslui, a respins cererea GISC Barlad, din care face parte si protopopul de Barlad, Vasile Laiu.

In urma acestei sentinte, compania Chevron isi poate desfasura in continuare activitatea de explorare a gazelor de sist in judetul Vaslui, in baza acordurilor de mediu obtinute de APM Vaslui.

Sentinta Tribunalului Iasi nu este insa definitiva, putand fi atacata cu apel.

Compania Chevron detine patru acorduri de mediu in judetul Vaslui pentru explorarea gazelor de sist, in localitatile Silistea - Pungesti, Paltinis - Bacesti, Popeni - Gagesti si Puiesti. De asemenea, compania petroliera a obtinut, in baza acordului de mediu si a altor avize de la alte autoritati, si doua autorizatii de construire pentru amenajarea platformelor pe care sunt sau urmeaza a fi montate sondele de explorare de la Silistea - Pungesti si Puiesti.

Pana in prezent, Chevorn a inceput lucrarile de foraj in comuna Pungesti, in primele zile ale lunii mai.

tribunalul iasi silistea pungesti popeni gagesti paltinis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 34 queries | Mysql time :0.045494 (s)