News Flash:

Chevron nu da inapoi: "Am suspendat activitatile la Pungesti, dar ne vom intoarce"

19 Octombrie 2013
3611 Vizualizari | 0 Comentarii
thomas holst
Managerul Chevron Romania, Thomas Holst, a precizat ca decizia de a se retrage din perimetrul de la Pungesti, judetul Vaslui, a fost luata pentru ca zona nu era inca sigura, insa muncitorii se vor intoarce. In plus, compania a anuntat ca va incepe explorarea in Dobrogea.

Pe fondul protestelor de la Pungesti din aceasta saptamana, Chevron a decis sa isi suspende activitatea din zona. "Avem un motto dupa care ne ghidam in timpul lucrului - 'Fa-o in siguranta sau deloc!'. In timpul evenimentelor de la Pungesti, am ajuns la concluzia ca aceste operatiuni nu pot fi desfasurate in siguranta. Prin urmare, am anuntat o suspendare. Asta, pentru ca zona nu era sigura nici pentru lucratorii nostri, dar nici pentru sateni.

Aceasta perioada va dura pana atunci cand noi si autoritatile locale vom ajunge la concluzia ca zona este una sigura. Operatiunile nu au fost inchise, ci doar suspendate", a spus Thomas Holst, care a subliniat faptul ca atunci cand zona va deveni sigura, muncitorii se vor intoarce.

De asemenea, el a apreciat ca manifestatiile au fost pasnice si ca temerile satenilor vor fi raspandite odata cu intelegerea mai buna a modului in care se vor desfasura lucrarile. Thomas Holst a amintit ca in tara noastra au loc activitati de fracturare hidraulica, realizate chiar de Gazprom, si ca desi pentrugaze de sist tehnica va fi facuta pe verticala, si nu pe oriznontala, nu exista pericole.

Cat despre ingrijorarile satenilor, care sustin ca activitatile vor polua panza freatica, managerul Chevron Romania a subliniat faptul ca compania are o traditie indelungata si ca pentru a evita un dezastru, design-ul puturilor trebuie sa fie foarte bun.

El a mai spus ca activitatile din perimetrul din Dobrogea au fost subcontractate catre Prospectiuni SA, o companie romaneasca. "Obiectivul acestei prime faze (de explorare - n.red.) este sa intelegem straturile de roca. Obiectivul nostru final este ca, atunci cand foram un put, poate dupa un an, sa avem o bucata de roca precum aceasta dintr-un strat care se numeste sist. Vrem sa analizam proprietatile rocii pentru a vedea daca avem resurse de gaz care pot fi produse la scara mare.

Licenta pe care Chevron o are in cele trei perimetre din Constanta a fost acordata de Agentia Resurselor Minerale, pentru o perioada de 30 ani. Pentru primii cinci ani avem un permis sa facem explorare sau activitati de prospectare. Abia dupa aceea trebuie sa mergem inapoi ca sa cerem permisiunea pentru exploatare", a completat managerul Chevron Romania.

managerul chevron romania thomas holst pungesti vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1522 (s) | 34 queries | Mysql time :0.054888 (s)